Soltleiksitijas ziemas olimpiskajās spēlēs Latviju pārstāvēs astoņi kamaniņu braucēji, pēc otrdien notikušās Latvijas kamaniņu sporta federācijas (LKSF) un treneru padomes sēdes pastāstīja LKSF prezidents Atis Strenga.
Sieviešu konkurencē startēs Iluta Gaile, Anna Orlova un Maija Tīruma, vīriešu sacensībās piedalīsies Mārtiņš Rubenis, Guntis Rēķis un Nauris Skraustiņš, bet Latvijas divnieku ekipāža Soltleiksitijā būs tikai viena - Ivars Deinis un Sandris Bērziņš.

Jau pirms pagājušās nedēļas nogalē Siguldā notikušajām Pasaules kausa posma sacensībām vietu olimpiskajā komandā bija nodrošinājusi Gaile, Rubenis, Rēķis un Deinis/Bērziņš. Siguldā, izcīnot otro vietu Pasaules kausa posmā, olimpiskajam piecniekam pievienojās Orlova, bet Tīruma un Skraustiņš komandā iekļuva otrdien notikušā balsojuma rezultātā.

Vislielākās diskusijas sēdē bija par Skraustiņu, teica Strenga. Skraustiņu, kuram vienās no sacensībām līdz federācijas noteiktā normatīva izpildei pietrūka tikai vienas sekundes simtdaļas, iekļaut olimpiešu skaitā ieteica treneru padome, taču to neatbalstīja federācijas locekļi. Tomēr pēc domu apmaiņas notikušajā balsojumā neliels balsu pārsvars bija par labu Skraustiņa iekļaušanai olimpiskajā sastāvā.

Ne tik aktīvas diskusijas bija par Tīrumu. "Viņa ir labākā no juniorēm, labāka par Aivu Aparjodi, un vairākums piekrita viņas sūtīšanai uz olimpiskajām spēlēm," norādīja Strenga.

Treneru padome nebija izvirzījusi apspriešanai otru divnieka kandidatūru - Robertu Suharevu un Dairi Leksi. Sieviešu un vīriešu sacensībās Latviju olimpiskajās spēlēs pārstāvēs maksimāli iespējamais dalībnieku skaits, bet viena divnieka vieta palika neaizpildīta.

Sēdē sportistiem neizvirzīja uzdevumus olimpiskajās spēlēs cīnīties par konkrētām vietām. "Skaitļi netika minēti," teica Strenga. "Taču būtu fantastiski meitenēm ieņemt vietas pirmajā sešniekā. Vīriem un divniekam vajadzētu būt ap 10. vietu."

LKSF prezidents norādīja, ka pamats optimismam ir lielāks nekā pirms četriem gadiem, dodoties uz Nagano olimpiskajām spēlēm. Šogad paveiktais darbs ļauj cerēt uz labākiem panākumiem, norādīja Strenga.

Nosauktie sportisti trešdien vēl jāapstiprina Latvijas Olimpiskās komitejas sēdē.

Olimpiskās spēles Soltleiksitijā sāksies 8.februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!