Problēmas 2002.gada ziemas olimpisko spēļu norisē ir garantētas, pēc tikšanās ar Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) pārstāvjiem paziņojis Soltleiksitijas spēļu rīcības komitejas vadītājs Mits Romnijs.
Līdz spēļu sākumam atlicis mazāk par diviem mēnešiem, un Romnija paziņojums par iespējamajiem traucējumiem satiksmē un aprīkojuma darbībā, kā arī stingrajiem drošības pasākumiem uzskatāms par centieniem atlētus, skatītājus un žurnālistus sagatavot sliktākajam.

No daudzajiem faktoriem, kas spēļu norises laikā no 8. līdz 24.februārim var radīt problēmas, Romnijs uzsvēra divus - transportu un informācijas tehnoloģijas.

Rīkotājiem likstas var radīt arī laika apstākļi. Lai gan meteorologi prognozē Soltleiksitijai rekordlielus nokrišņus, tie var ne tikai palīdzēt sacensību vietu sagatavošanā, bet arī izraisīt haosu satiksmē un līdz ar to arī sacensību grafikā.

Olimpisko spēļu veiksmīga norise būs atkarīga nevis no problēmu daudzuma, bet no rīkotāju spējas pēc iespējas ātrāk ar tām tikt galā, norādīja Romnijs, piebilstot, ka "būtu nereāli iedomāties, ka viss būs perfektā kārtībā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!