Foto: AP/Scanpix/LETA
Latvijas šorttrekistam Endijam Vīgantam Pekinā notiekošais Pasaules kausa (PK) pirmais posms traumas dēļ noslēdzās jau pirmajā kārtā, kamēr Roberts Krūzbergs sasniedza ceturtdaļfinālus visās trīs distancēs.

Vīgants ceturtdien 1500 metru pirmajā kārtā piedzīvoja sadursmi ar Vācijas sportistu Tobiasu Pīču, abiem piedzīvojot kritienu. Tiesneši lēma, ka sodu par incidenta izraisīšanu jāpiešķir Vīgantam, taču ar to sportista nedienas nebeidzās, jo kritienā viņš satraumēja kājas augšstilbu.

Vīgants atklāja, ka viņš uzkritis virsū sāncenša slidām un sagriezis kājas aizmuguri. Brūce esot aizšūta ciet, bet sezonas pirmais Pasaules kausa posms viņam ir noslēdzies. Starts turpmākajās sacensībās būs atkarīgs no tā, cik ātri sadzīs savainotā kāja.

Krūzbergs šajā pašā distancē sasniedza ceturtdaļfinālu, kurā savā slidojumā finišēja ceturtais un netika pusfinālistu pulkā. Tikmēr Reinis Bērziņš nepārvarēja pirmās kārtas barjeru.

500 metros Krūzbergs un Bērziņš pārvarēja priekšsacīkstes, savos slidojumos finišēdami otros. Vēlāk pirmo kārtu pārvarēja tikai Krūzbergs, kurš sestdien startēs ceturtdaļfinālā.

Savukārt 1000 metru priekšsacīkstēs Krūzbergs savā slidojumā finišēja pirmais, bet Bērziņš pēc sadursmes ar Krievijas šorttrekistu tika diskvalificēts. Arī pirmajā kārtā Krūzbergs bija ātrākais savā slidojumā un iekļuva svētdien gaidāmajā ceturtdaļfinālā.

Otrais Pasaules kausa posms norisināsies jau nākamnedēļ Japānā, bet pēc tam būs etapi Nīderlandē un Ungārijā. Pasaules kausa posmos sportisti cīnās par punktiem 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!