Foto: Sputnik/Scanpix
Latvijas jaunie šorttreka sportisti Reinis Bērziņš un Kārlis Krūzbergs piektdien Nīderlandē sasniedza Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālu 500 metru distancē.

17 gadus vecais Bērziņš savā 500 metru priekšskrējienā izcīnīja otro vietu, kas viņam ļāva automātiski iekļūt ceturtdaļfinālā, tam norisinoties sestdien.

Otro vietu savā priekšskrējienā guva arī 20 gadus vecais Kārlis Krūzbergs, arī viņam iegūstot iespēju startēt ceturtdaļfinālā, kamēr viņa 17 gadus vecais brālis Roberts tika diskvalificēts.

1500 metros Latvijas sportisti pirmo kārtu - ceturtdaļfinālu - nepārvarēja. Vistuvāk tam gan bija Roberts Krūzbergs, kurš savā skrējienā palika ceturtais, tomēr no pirmā divnieka, kas kvalificējās pusfinālam, atpalika pusotru sekundi. Kārlis Krūzbergs un Bērziņš savos skrējienos ieņēma attiecīgi piekto un sesto vietu.

Turpinājumā Latvijas sportisti šajā distancē cīnīsies par zemākajām vietām.

Pēc olimpiskajām spēlēm Latvijas šorttreku bija pārņēmis negāciju vilnis. Latvijas vadošais šorttrekists Roberto Puķītis vismaz uz laiku nolēmis pārtraukt savu sportista karjeru. Tāpat beigt karjeru izlēmis arī Roberts Zvejnieks. Puķītis un Zvejnieks šogad kā vienīgie Latvijas šorttrekisti Phjončhanā piedalījās olimpiskajās spēlēs.

Brāļi Krūzbergi gatavošanos sezonai iesāka Jelgavā Evitas Krievānes-Moiseičenko grupā, bet tagad ikdienā trenējas Ventspilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!