Latvijas šorttrekistam Robertam Krūzbergam piektdien Bulgārijā izdevās iekļūt pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā 1000 metru disciplīnā.

Tas latvietim izdevās 1000 metros, kad viņš savā priekšsacīkšu skrējienā bija trešais un pamatsacensībām kvalificējās pēc rezultāta.

Savukārt otrs Latvijas pārstāvis šajā pasaules čempionātā Reinis Bērziņš savā skrējienā arī bija trešais, tomēr nākamo kārtu viņš nesasniedza. Lai sasniegtu nākamo kārtu, vajadzēja savā skrējienā ieņemt kādu no pirmajām divām vietām vai būt kādam no 11 nākamo labāko rezultātu īpašniekiem.

Vēlāk pamatsacensību pirmajā kārtā Krūzbergs savās skrējienā bija trešais, bet, pateicoties uzrādītajam rezultātam, iekļuva svētdien gaidāmajā ceturtdaļfinālā, kur startēs 20 labākie sportisti. Tikmēr Bērziņš šajā distancē turpinās cīņu par zemākām vietām.

Pirms tam 1500 metru distancē nevienam no Latvijas sportistiem neizdevās pārvarēt ceturtdaļfinālu - Krūzbergs savā skrējienā bija piektais starp septiņiem dalībniekiem, kamēr Bērziņš bija ceturtais starp sešiem konkurentiem. Pusfinālu sasniedza katra skrējiena divi ātrākie šorttrekisti un nākamo trīs labāko rezultātu īpašnieki.

Neveiksmīgas Latvijas slidotājiem bija arī priekšsacīkstes 500 metros. Krūzbergs savā slidojumā bija ceturtais no pieciem sportistiem, kamēr Bērziņš bija vājākais no četriem. Pamatsacensības sasniedza katra skrējiena divi ātrākie atlēti un 11 labāko rezultātu īpašnieki, starp kuriem latvieši nebija.

Šīs sezonas ievadā karjeras šorttrekā pārtrauca iepriekšējie Latvijas izlases līderi Roberts Zvejnieks un Roberto Puķītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!