Foto: F64

Latvijas jaunais šorttreka sportists Roberto Puķītis piektdien nespēja automātiski sasniegt Soltleiksitijā notiekošā sezonas pirmā Pasaules kausa posma ceturtdaļfinālu.

Savā pirmajā 1000 metru distances pirmo sacensību priekšskrējienā Puķītis distanci veica vienā minūtē un 32,282 sekundēs, kas viņam deva trešo vietu. Tiesa, ar to nebija gana, lai sportists iekļūtu nākamajā kārtā, tāpēc sestdien viņš par vietu ceturtdaļfinālā cīnīsies gandarījuma sacensībās.

Tiesa, jau savā pirmajā gandarījuma skrējienā Puķītis saņēma sodu, netiekot pie ieskaitīta rezultāta un šajā disciplīnā sacensības noslēdzot 41.vietā.

Savukārt 1000 metru distances otro sacensību priekšskrējienā Puķītis finišu sasniedza pēc vienas minūtes un 25,819 sekundēm, kas viņam atkal deva trešo pozīciju, taču, pateicoties labajam rezultātam, viņš iekļuva nākamajā kārtā. Tajā gan Latvijas sportists savā skrējienā bija pēdējais, ceturtais, tādejādi arī šeit nonākot gandarījuma sacensībās, kur sportistiem ir iespēja cīnīties par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Puķītis ir vienīgais Latvijas pārstāvis šajā Pasaules kausa posmā, bet citās distancēs viņš nestartē.

Puķītis februārī debitēja olimpiskajās spēlēs, kad Sočos 1500 metru distancē tika līdz pusfinālam un ieņēma 15.vietu. Savukārt vēl pirms tam viņš tika līdz superfinālam Eiropas čempionātā, izcīnot septīto vietu, bet absolūtajā vērtējumā bija devītais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!