Foto: AFP/Scanpix
Sporta Arbitrāžas tiesa (CAS) noraidījusi piecu Krievijas distanču slēpotāju apelāciju par viņiem piespriesto diskvalifikāciju, līdz ar to viņiem nebūs iespēju piedalīties gaidāmajā pasaules čempionātā, kas šonedēļ sāksies Somijas slēpošanas kūrortā Lahti.

CAS otrdien, 21. februārī, noraidīja Alekseja Petuhova, Jevgeņija Šapovalova, Maksima Viļegžaņina, Aleksandra Ļegkova un Jevgeņija Belova apelāciju par Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) piespriesto pagaidu diskvalifikāciju. Šis sods sportistiem tika piemērots pēc Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās izmeklēšanas grupas vadītāja Ričarda Maklārena detalizēta ziņojuma iesniegšanas FIS.

CAS norāda, ka tiesas lēmums attiecas tikai uz sportistu mēģinājumu atcelt viņu pagaidu diskvalifikāciju un nav saistīts ar SOK izmeklēšanu.

Kā ziņojām, pagājušā gada nogalē Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) pēc Maklārena ziņojuma publiskošanas ierosināja izmeklēšanu pret attiecīgajiem sportistiem par dopinga manipulācijām 2014. gada Soču ziemas olimpisko spēļu laikā. Tajā pašā dienā FIS viņiem piesprieda pagaidu diskvalifikāciju, kas aizliedz piedalīties starptautiskās sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!