Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievijas distanču slēpotājs Aleksandrs Boļšunovs svētdien sociālajā vietnē "Instagram" publicējis fotogrāfijas un video, kuros sportists redzams vecmodīgā PSRS slēpotāju formastērpā.

Sportista publicētās fotogrāfijas pavada ieraksts "PSRS, 1980. gads", bet kā attēlu uzņemšanas vieta norādīta Leikplesida, kur togad norisinājās olimpiskās spēles.

Somijas un Zviedrijas mediji jau paguvuši kritizēt sportistu par šādu rīcību. Sašutumu paudis arī Zviedrijas distanču slēpotājs Jenss Burmans, kurš situāciju komentēja izdevumam "Expressen".

"Biju pārsteigts to ieraudzīt," teica sportists. "Manuprāt, šis ir ļoti dīvaini. Jāsaprot, ka šajos laikos nevar tā rakstīt. Vai arī šis ir Boļšunova paziņojums? Nezinu, bet ceru, ka tā nav."

Tā kā pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā šīs valsts sportistiem līdz sezonas beigām liegts piedalīties distanču slēpošanas Pasaules kausa posmos, krievi aizvadītajā nedēļas nogalē piedalījās Krievijas nacionālā čempionāta sacensībās Demino ciemā. Boļšunovs savus sekotājus aicināja apmeklēt Demino esošo slēpošanas muzeju, kur viņš, visticamāk, ticis pie publikācijā redzamā apģērba.

Deviņkārtējais olimpiskais medaļnieks Aleksandrs Boļšunovs aizvadītajās olimpiskajās spēlēs izpelnījās Vladimira Putina atbalstu. Krievijas diktators paaugstināja Boļšunovu par Krievijas Nacionālās gvardes kapteini.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!