Foto: AFP/Scanpix
Titulētais Norvēģijas distanču slēpotājs Peters Nortugs nepiedalīsies nākamajā mēnesī gaidāmajās Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs, trešdien pavēstīja Norvēģijas Olimpiskā komiteja.

"Profesionālajā sportā galvenais ir rezultāts un diemžēl Peteram Nortugam tie nav pietiekami labi," izteicies nacionālās Olimpiskās komitejas sporta daļas vadītājs Tūre Ēvrebē, kurš piebilda, ka arī Nortugam nav paveicies, jo sportists slimības dēļ izlaida lielu daļu sezonas.

Nortugs 2010. Vankūverā izcīnīja četras olimpiskās medaļas, ieskaitot zeltu 50 kilometros un komandu sprintā. Savukārt pirms četriem gadiem Sočos viņš ieguva divas bronzas medaļas. Tomēr šosezon Nortugs startējis neveiksmīgi un neizpildīja nacionālos kvalifikācijas kritērijus.

Tāpat Nortugs karjerā izcīnījis 13 zelta medaļas pasaules čempionātos, kas ir vēsturē augstākais rādītājs starp vīru slēpotājiem.

Tiek vēstīts, ka Nortugs atteicies no iespējas uz Phjončhanu doties kā rezervistam.

Kā ziņots, arī Norvēģijas biatlona leģenda Ūle Einārs Bjerndālens netika izraudzīts dalībai februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, jo neizpildīja vietējos atlases kritērijus.

Norvēģijas Olimpiskā komiteja izvirzījusi mērķi Phjončhanā izcīnīt 30 medaļas un iekļūt labāko trijniekā godalgām bagātāko valstu sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!