Foto: AFP/Scanpix
Trīskārtējais olimpiskais un pieckārtējais pasaules čempions šorttrekā korejietis An Hen-Su ir pieņēmis Krievijas pilsonību un jau tuvākajā laikā pārstāvēs savu jauno valsti sacensībās, vēsta "Sport Eskpress".

"Krievijas Slidošanas savienība (KSS) un Krievijas sporta, tūrisma un jaunatnes lietu ministrija ir vērsusies pilsonības jautājumu komisijā par Krievijas pilsonības piešķiršanu izcilajam korejiešu sportistam An Hen-Su, kurš pieņēmis lēmumu pārstāvēt Krievijas izlasi," saka KSS prezidents Aleksejs Kravcovs.

Savienība jau sagatavojusi visus nepieciešamos dokumentus un cer, ka šo jautājumu izskatīs tuvākajā komisijas sēdē septembra beigās un ka tās lēmums būs pozitīvs.

"Šī nekādā gadījumā nav uzskatāma par leģionāra vizīti, kurš izcīnīs mums Soču Olimpiskajās spēlēs medaļas, saņems visus bonusus un atgriezīsies Korejā," uzsver Kravcovs. Hen-Su ir pieņēmis izsvērtu un apzinātu lēmumu pārstāvēt Krieviju, un dēļ tā viņam ir jāatsakās no Korejas pilsonības. Viņš jau sen interesējas par krievu kultūru, tagad aktīvi apgūst krievu valodu, plāno pārcelties uz Krieviju un pēc aktīvo sporta gaitu beigām strādāt te par treneri."

2006. gada Olimpiskajās spēlēs Hen-Su izcīnīja trīs zelta un vienu sudraba medaļu, bet laikā no 2003. līdz 2007. gadam kļuva par absolūto pasaules čempionu. 2008. gadā sportists guva ceļgala traumu, pārcieta smagu operāciju un bija spiests izlaist 2010. gada Vankūveras Olimpiskās spēles.

25 gadus vecais Hen-Su KSS ar vēlmi pieņemt Krievijas pilsonību vērsās šogad, un kopš jūnija viņš trenējas ar Krievijas valsts izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!