Drošības noteikumu neievērošanas rezultātā izcēlies ugunsgrēks bojājis 2014. gada Ziemas olimpisko spēļu mājvietas Soču bobsleja un kamaniņu trasi, vēsta Krievijas masu mediji.

Kā vēsta interneta mājaslapa "BlogSoči", ugunsgrēks izcēlies pirmdienas naktī un pamatīgi sabojājis vienu trases posmu. Kā redzams internetā publicētajās fotogrāfijās, cietis pašai trasei apkārt esošais koka apšuvums un jumts, kā arī nedaudz pati trase. Neoficiāli tiek ziņots, ka ugunsgrēka iemesls ir īssavienojums pie trases esošajā elektrotīkla sadales skapī.

Tomēr "Blog Soči" norāda, ka trases vadība šogad jau brīdināta par ugunsdrošības prasību neievērošanu. Krasnodaras novada atbildīgie dienesti janvārī norādījuši trases vadībai, ka jānovērš 32 drošības normatīvu pārkāpumi, kas konstatēti, apsekojot trasi. Atbildīgās valsts amatpersonas uzsvērušas, ka drošības noteikumu neievērošana var novest pie ekoloģiskas katastrofas, ja dabā nonāks trasē esošais freons.

Lai gan fotogrāfijās redzams, ka trases posms pamatīgi cietis, trases direktora vietnieks Vjačeslavs Šavļevs krievu medijiem teicis, ka bojājumi nav būtiski un tas neietekmē ikdienas darbu. "Nav jāuztraucas, viss ir normāli. Trasē šobrīd rit iekšējie darbi, demontējam dažus posmus un gatavojam trasi dažādiem pasākumiem. Mēs bijām plānojuši darbus un daļēji mainām koka konstrukcijas."

Trešdien trasē izklaides pasākums bija plānots F-1 pilotiem, jo šajā nedēļas nogalē risināsies pasaules čempionāta posms - Soču "Grand Prix" izcīņa. Šavļevs mierinājis, ka viss notikšot, kā plānots, un F-1 piloti bobos varēšot nobraukt pa trasi.

Nākamgad Soču trase uzņem pasaules čempionātu bobslejā un skeletonā, bet Šavļevs uzsver, ka nozīmīgo sacensību norise Sočos vispār nav apdraudēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!