Foto: Sputnik/Scanpix

28. ziemas Universiādes laikā, Šimbulakas kalnu slēpošanas kūrortā nogrūstot lavīnai, bojā gājis viens no sacensību tiesnešiem, ziņo Kazahstānas Ārkārtas situāciju ministrija.

Ministrija apstiprinājusi, ka Šimbulakas kalnu kūrortā lavīnā bojā gājis Krievijas pilsonis. Kazahstānas Iekšlietu ministrijas Ārkārtas situāciju komisija atklājusi, ka bojā gājušais ir 31 gadu vecais Aleksejs Belosludcevs no Kranojarskas, kurš Universiādē strādāja kā snovborda sacensību tehniskais tiesnesis.

"Mēs varam apstiprināt, ka lavīnā Šimbulakas rietumu nogāzē bojā gājis Krievijas pilsonis," aģentūrai "Interfaks–Kazahstan" izteicies ministrijas oficiālais pārstāvis Ruslans Imankulovs.

Negadījums noticis sacensību starplaikā nogāzē, kas ir slēgta un nav paredzēta slēpošanai.

"Nelaimes gadījums notika ārpus Universiādes trašu robežām," teikts Universiādes preses dienesta izplatītajā paziņojumā. "Pēc bojāgājušā kolēģa teiktā, viņi speciāli meklējuši neskartas nogāzes, lai nodarbotos ar "free ride", apzinoties, ka dara to aizliegtās vietās."

Šimbulakas kalnā, kas atrodas Tjanšana kalnu sistēmā, notiek Universiādes sacensības kalnu slēpošanā, snovbordā un frīstailā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!