Foto: Publicitātes foto
Vācietis Johanness Ridzeks ceturtdien triumfēja Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) pasaules junioru čempionātā ziemeļu divcīņā, kas notiek Otepē, pārspējot slovēni Marjanu Jelenko un mājinieku, igauni Kārelu Nurmsalu.

Tramplīnlēkšanā uzvarēja Kārels Nurmsalu, aizlecot 95 m tālu un saņemot par to 128 FIS punktus. Ridzeks uzrādīja otro rezultātu – 93,5 m (121 punkts), bet Jelenko ierindojās trešajā vietā – 93,5 m (201,5 punkti).

Slēpošanā igauņu sportists startēja ar 28 sekunžu handikapu, taču Ridzeks, kurš ir ļoti ātrs slēpotājs, jau pie 2,5 km atzīmes bija samazinājis Nurmsalu pārsvaru līdz septiņām sekundēm. Finišā vācieša pārsvars pār igauņu sportistu bija minūte un 2,5 sekundes. Arī Jelenko slēpošanā apsteidza Nurmsalu, izcīnot sudraba godalgu.

Slēpošana disciplīnā uzvarēja norvēģis Ūle-Kristians Vendels, taču tramplīnlēkšanā viņš uzrādīja tikai sesto rezultātu un divu disciplīnu vērtējumā palika ceturtais.

"Pagājušogad, kad startēju Hintercartenā, biju patiešām nervozs, jo visi uz mani skatījās, un es netiku galā ar spriedzi. Šogad biju labāk sagatavojies, īpaši psiholoģiski," atzina jaunais pasaules čempions. "Šodien parādīju savu labāko sniegumu, sākumā centos panākt Kārelu, bet pēc tam skatījos, cik ātri varu paslēpot. Viss izdevās."

"Esmu ļoti apmierināts, mans darbs ir padarīts, es izcīnīju medaļu," atzina igauņu sportists. "Zinu, ka Johanness ir ļoti labs slēpotājs un viņš startēja kopā ar Marjanu, līdz ar to gaidīju, ka viņi mani noķers, un centos turēties viņiem līdzi, bet tas nebija iespējams. Taču visu laiku saņēmu informāciju par to, kas notiek aiz manis un zināju, ka varu iegūt medaļu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!