Foto: Reuters/Scanpix
Vācijas daiļslidotāji Nellija Žiganšina un Aleksandrs Gaži no šāgada pasaules čempionāta, kas sportistiem ir pēdējais viņu karjerā, izstājušies partnera saindēšanās dēļ, ziņo ārzemju mediji.

Pāris izgāja uz ledus, lai iesildītos, taču īso programmu neizpildīja.

"Aleksandrs saindējās iepriekšējās dienas vakarā," aģentūra "R-Sport" citē sportistu treneri Rostislavu Siņicinu. "Visu nakti viņam bija slikti - augsta temperatūra, asisnssiediens "lēkāja", slikta dūša. No rīta trenēties viņš nevarēja. Izgāja laukumā iesildīšanās laikā, lai pārbaudītu, vai varēs slidot, taču nolēmām, ka nav vērts riskēt. Žēl, ka viņiem sanāk šādi pielikt punktu karjerai, bet neko darīt."

Sportisti esot gribējuši no amatieru daiļslidošanas atvadīties jau pēc Soču olimpiskajām spēlēm, kurās ieņēma 11.vietu, taču treneris pierunājis palikt uz vēl vienu sezonu. "Cerēju, ka Eiropas čempionātā izdosies izcīnīt kādu medaļu, taču tur, uzskatu, viņus vienkārši "notiesāja"," saka Siņicins. "Alekss tagad turpinās izglītību un, iespējams, pievērsīsies trenera darbam. Nellijai bija doma pamēģināt turpināt slidot ar citu partneri, bet diez vai. Šobrīd viņi vēl ir nedaudz apjukuši un nezina, ko darīt tālāk, bet sacensībās viņi noteikti vairs nestartēs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!