Foto: AFP/Scanpix
Pieckārtējais pasaules čempions daiļslidošanā un divu olimpisko bronzas medaļu ieguvējs, vācietis Robins Šolkovijs uzsācis trenera karjeru un strādās ar krievu sportistiem, vēsta vietējie mediji.

Šolkovijs ir pievienojies slavenās krievu speciālistes Ņinas Mozeres treneru korpusam.

"Oficiāli paziņojam par mūsu kopīgā darba sākumu - līgums ir parakstīts," aģentūra "R-Sport" citē Mozeri. "Esam parakstījuši ļoti detalizētu līgumu, atbilstoši kuram Robins strādās ar mums līdz Jaunajam gadam. Pēc tam, ja visi būs apmierināti, sadarbību turpināsim."

Šolkovijam uzicēts darbs ar diviem jauniem pāriem - junioru pasaules vicečempioniem Jevgeņiju Tarasovu/Vldimiru Morozovu un Vasiļisu Davankovu/Aleksandru Enbertu.

Vācu sportists atzinies, ka sākumā neesot noticējis treneres piedāvājumam. "Ar sievu bijām atvaļinājumā, un te man pienāk elektroniskā vēstule "Sveiks, te Ņina!". Sākumā padomāju, ka tas ir kaut kāds "spams", bet tad sapratu, ka piedāvājums un nopietns un nolēmu pamēģināt."

Ņina Mozere ir pasaules un olimpisko čempionu, Šolkovija un Aļonas Savčenko pāra konkurentu, Tatjanas Volosožaras un Maksima Traņkova trenere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!