Foto: Reuters/Scanpix
2010. gada ziemas Olimpisko spēļu simbols – indiāņu skulptūra "Inkašaks", kas veidota no neapstrādātiem akmeņiem – pārdota kolekcionāram, kas vēlējies palikt anonīms un arī atteicies nosaukt summu, par kādu to iegādājies, ziņo "Itar-TASS".

"Inkašaks" pēc indiāņu ticējumiem norāda uz "pareizo ceļu", un šis simbols tika plaši izmantots Vankūveras Olimpiskajā spēlēs – uz lāpām, piemiņas monētām, markām un suvenīriem.

Akmens tēls, kura augstums ir ap trim metriem un svars – 2,6 tonnas, veidots no astoņiem rupji apstrādātiem akmeņiem, tika novietots blakus olimpiskajam ciematam Vankūveras centrā. Pēc spēlēm skulptūra nonāca pašvaldības īpašumā, kas to izlika pārdošanā. Skulptūra joprojām paliks Vankūveras pilsētā, bet tās pārvietošana notisk par jaunā īpašnieka līdzekļiem.

Akmens skulptūra ir tikai viens no priekšmetiem, kas pēc Olimpisko spēļu beigām pārdots– pagājušā gada pavasarī izsolē tika pārdots liels daudzums organizatoriem piederoši priekšmetu: 3000 datoru, 2700 televizoru, 18 tūkstoši dažādu mēbeļu, 600 lampu, 700 spoguļu un apģērbi. Izsole apgabala budžetā ienesa 3,2 miljonus dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!