Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs pasaules čempionātā Japānā ceturtdien, 23. martā, ieņēma desmito vietu īsajā programmā.

Vasiļjevs īsajā programmā ieguva 82,37 punktus – 40,37 punktus tiesneši iedeva par daiļslidošanas elementu tehnisko izpildījumu, bet 42 punktus saņēma par izpildītās programmas komponentēm.

Līderis pēc īsās programmas ar 104,63 punktiem ir mājinieks Šoma Uno, otrais ar 100,38 punktiem ir amerikānis Iļja Maļiņins, bet trešais ir korejietis Džunhvans Ča.

"Šodien pilnībā izbaudīju savu izpildījumu un esmu tik priecīgs, cik vēl neesmu bijis šosezon," pēc īsās programmas teica Vasiļjevs. "Neesmu apmierināts ar rezultātu, joprojām jāsaprot, ko neizdarīju pietiekoši labi, jo man ir problēma, ka jūtos saspringts pirms sacensībām. Tāpat vēlos izbaudīt savu laiku šeit, jūtos ļoti atslābinājies, gluži kā atvaļinājumā."

Pasaules čempionātā daiļslidošanā vīrieši izvēles programmu veiks sestdien, 25. martā.

Vasiļjevs 2018. gadā sensacionāli pasaules čempionātā bija sestais, bet pārējās piecās dalības reizēs viņam nav izdevies būt desmitniekā.

Pagājušajā gadā pasaules čempionātā triumfēja Uno, aiz zsevis atstājot tautieti Jumu Kagijamu un amerikāni Vincentu Žu. Vasiļjevs pirms gada ieņēma 13. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!