Foto: Reuters/Scanpix
Daudzsološais Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs piektdien piedzīvoja kritienu un Maskavas "Grand Prix" posma jeb "Rostelecom" kausa izcīņas īsajā programmā ieņēma 12.vietu.

Vasiļjevs, kuram šī ir debija pieaugušo "Grand Prix" posmā, īsajā programmā tika pie 62,40 punktiem, kas viņam deva 12.vietu 12 daiļslidotāju konkurencē.

Tikmēr līderis pēc īsās programmas ir japānis Šoma Uno, kurš ticis pie 98,59 punktiem. Otrajā vietā ar 91,55 punktiem ir divkārtējais pasaules čempions Havjērs Fernandess no Spānijas, kamēr trešo vietu ieņem krievu daiļslidotājs Mihails Koļada, kura kontā 90,28 punkti.

Savukārt 11.vietā esošais Sanktpēterburgā dzimušais Zviedrijas sportists Aleksandrs Majorovs Vasiļjevu apsteidz par 5,40 punktiem.

Plkst.19.40 sacensībās dāmām startēs Angelina Kučvaļska. Sacensības izvēles programmā notiks sestdien.

Vasiļjevam šī ir debija pieaugušo "Grand Prix" sacensībās, turklāt šosezon viņš vēl nav startējis, jo vasarā guva gurna savainojumu.

Šosezon notiks seši "Grand Prix" posmi. Katrā no posmiem piedalās limitēts dalībnieku skaits.

Par uzvaru posmā individuālajās sacensībās daiļslidotājs nopelna 15 punktus. Līdz sestajai vietai nākamie sportisti saņem par diviem punktiem mazāk nekā pozīciju augstāk esošais, bet par septīto vietu pienākas četri punkti, kamēr par astoto - trīs.

Seši labākie no katras disciplīnas piedalīsies finālā, kas no 8. līdz 11.decembrim norisināsies Marseļā, Francijā.

Daiļslidotāji ir ielūgti un izsēti, balstoties uz viņu sasniegtajiem rezultātiem 2016.gada ISU pasaules čempionātā.

Oktobra beigās Kučvaļska startēja "Grand Prix" sacensībās Čikāgā, kur piedzīvoja vairākus kritienus, ierindojoties pēdējā vietā starp 11 dalībniecēm.

Pašlaik 17 gadus vecā Kučvaļska aizvadītajā sezonā Eiropas čempionātā pieaugušajiem negaidīti izcīnīja augsto ceturto vietu, pasaules čempionātā junioriem viņa ieņēma septīto vietu, bet pasaules čempionātā pieaugušajiem Latvijas pārstāve bija 15.pozīcijā.

Savukārt Vasiļjevs bez sudraba medaļas Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs un 14.pozīcijas pasaules čempionātā pieaugušajiem iepriekšējā sezonā ieguva arī 12.vietu Eiropas čempionātā, bet pasaules junioru meistarsacīkstēs viņš palika astotais.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!