Foto: Publicitātes foto

Labu panākumu Eiropas kausa posmā snovbordkrosā Norvēģijas pilsētā Konsbergā sestdien guvis Latvijas pārstāvis Toms Vasins, kurš iekļuva finālā, izcīnot ceturto vietu, informē Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Vairāk nekā 60 dalībnieku vidū 52.vietā ierindojās Kaspars Semjonovs, bet 56.vietā bija Renārs Vilcmeijers.

Kvalifikācijā, pēc kuras tālāk uz astotdaļfinālu gāja 32 labākie, Vasins uzrādīja astoto labāko laiku. Nākošajās trijās izslēgšanas kārtās no astotdaļfināla līdz pat pusfinālam viņš savos braucienos bija otrais, bez liekām problēmām iekļūstot finālčetriniekā.

Sākums finālā nepadevās, jo sanāca aizkavēties startā, taču tik un tā Vasins spēja izvirzīties otrajā pozīcijā, bet beigās tomēr palaida divus finālistus garām un finišēja ceturtajā vietā, kas ir labākais sasniegums Eiropas kausos šajā sezonā un otrs labākais rezultāts karjerā, jo 2010.gada decembrī Vasins Itālijas pilsētā Kortīnā D'Ampeco izcīnīja trešo vietu.

Vēl no Latvijas startēja Kaspars Semjonovs un Renārs Vilcmeijers, kurš piedzīvoja kritienu kvalifikācijā. Viņi ierindojās attiecīgi 52. un 56.vietā.

Uzvaru svinēja spānis Lukass Eguibars, otrajā vietā atstājot slovēni Matiju Mihiču, bet trešo vietu ieguva francūzis Leo Trespo (Trespeuch).

Aiz Vasina palika vairāki spēcīgi braucēji, ieskaitot pagājušā gada Eiropas kausa Cēsīs uzvarētāju Svenu Ašvandenu no Šveices.

Norvēģijas posms ir trešais, kurā šajā sezonā startē Vasins.

"Norvēģijā nebija tik spēcīgs sastāvs kā iepriekšējos posmos, taču tik un tā vairāki labi braucēji startēja. Līdz finālam tikt nebija problēmu, jo katrā braucienā startā izvirzījos priekšā un finišā noturējos labāko divniekā, kas tiek tālāk," par nokļūšanu līdz finālam stāsta Vasins. "Trase Konsbergā bija līdzīga kā pagājušajā gadā, varbūt vienīgi tramplīni bija lielāki, jo organizētāji nākošajā gadā pretendē uz Pasaules kausa posma rīkošanu, tāpēc bija mēģinājuši kaut ko uzlabot. Izdevās nobraukt daudz labāk nekā pirms nedēļas Itālijā. Daudzi ir līdzīga līmeņa, tāpēc katrās sacensībās rezultāti mainās," skaidro Latvijas snovbordkrosists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!