Foto: AP/Scanpix
Japānas ziemeļu divcīņas sportists Akito Vatabe svētdien kļuva par Pasaules kausa ieguvēju, savā īpašumā iegūstot Lielo kristāla globusu.

Svētdien Vācijā notikušajās ziemeļu divcīņas sacensībās dubultuzvaru izcīnīja mājinieku sportisti - pirmais bija Fabians Rīsle, kurš izcīnīja jau trešo panākumu pēc kārtas, bet otrajā pozīcijā ierindojās viņa tautietis Johaness Ridzeks no Vācijas.

Tikmēr 29 gadus vecais Vatabe kāpa uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena. Viņam svētdienas sacensībās bija jāfinišē augstāk par savu sīvāko konkurentu Janu Šmidu no Norvēģijas, kas arī izdevās, jo sāncensis bija ceturtais.

Tas Vatabem ļāva pirmo reizi kļūt par Lielā kristāla globusa ieguvēju ziemeļu divcīņā, lai gan līdz sezonas beigām ir atlikušas vēl divas sacensības. Japānis jau iepriekšējās trīs sezonas bija ierindojies Pasaules kausa kopvērtējuma pirmajā trijniekā, 2015. un 2016. kļūstot par vicečempionu.

Pasaules kausa kopvērtējuma Vatabem pašlaik ir 1295 punkti, kamēr Šmid viņam zaudē 212 punktus, bet trešais ar 991 punktu ir Rīsle.

Ziemeļu divcīņas sezona noslēgsies nākamnedēļ turpat Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!