Foto: DELFI.ee
Pazīstamais Igaunijas distanču slēpotājs Andrus Vērpalu ir pieķerts dopinga lietošanā, pats šo vainu noliedz un plāno savu viedokli izklāstīt Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) speciālajai komisijai, vēsta "Delfi.ee".

Runas par Vērpalu iespējamo pieķeršanu aizliegto preparātu lietošanā igauņu masu medijos parādījās pagājušajā nedēļā, taču pats sportists to noliedza un oficiāli netika apstiprināts, vai viņam patiešām bijušas pozitīvas dopinga analīzes.

Tagad Igaunijas Slēpošanas savienība ir apstiprinājusi, ka 14.februārī Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) par pozitīvām atzina 29.janvārī Otepē ņemtās Vērpalu analīzes. Slēpotāja organismā konstatēts paaugstināts augšanas hormona līmenis, kas var liecināt par aizliegto preparātu lietošanu.

"Es nekad neesmu lietojis aizliegtas vielas nekādās sacensībās. Visas uzvaras esmu sasniedzis ar lielu, smagu darbu," speciālā preses konferencē ceturtdien paziņoja Vērpalu.

Vērpalu ir apstrīdējis WADA lēmumu un savus argumentus viņam nāksies izklāstīt speciālai FIS komisijai.

Igaunijas Slēpošanas federācija (ISF) norāda, ka organizācija nedrīkstēja komentēt "Vērpalu lietu", jo WADA kodekss neļauj komentēt kādu analīžu rezultātus nevienam cilvēkam vai organizācijai, izņemot pašu sportistu vai viņa oficiālos pārstāvjus. Pēc ISF pārstāvju teiktā, analīžu B proves rezultāti Igaunijā saņemti tikai 6.aprīļa vakarā, tādējādi visas runas pirms šī laika ir bijušas spekulatīvas.

Jau ziņojām, ka februāra beigās Vērpalu paziņoja par aiziešanu no profesionālā sporta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!