Latvijas labākais daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs piektdien Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) "Grand Prix" posmā, kas Japānas pilsētā Osakā, īsajā programmā ierindojās vien astotajā vietā, jo piedzīvoja kritienu.

Latvijas daiļslidotāja sniegums bija nevainojams līdz brīdim, kad, veicot trīskāršo aksela lēcienu, viņš nokrita, tāpēc šis elements netika ieskaitīts. Vasiļjevs nopelnīja 76,51 punktu, kas viņam deva astoto vietu, savukārt, izpildot veiksmīgu aksela lēcienu, viņš, visticamāk, būtu labāko trijniekā.

Līderis pēc īsās programmas ir Sergejs Voronovs no Krievijas, kurš tika pie 90,06 punktiem, kamēr otrais ar 85,52 punktie ir 2016.gada Eiropas vicečempions Aleksejs Bičenko no Izraēlas. Tikmēr trešo vietu ar 85,36 punktiem ieņem amerikānis Džeisons Brauns.

Nneilgi pirms sacensībām dalību tajās atsauca olimpiskais čempions Juzuru Hanju. Mājinieks dienu iepriekš treniņā piedzīvoja kritienu, satraumējot potītes saites, līdz ar to sacensībās startēja 11 daiļslidotāji, kas ir par vienu mazāk nekā citos "Grand Prix" posmos.

Izvēles slidojumu daiļslidotāji aizvadīs sestdien.

Talantīgajam Latvijas sportistam Vasiļjevam šis ir sezonas otrais starts "Grand Prix" posmos.

Pirms trim nedēļām viņš piedalījās sacensībās Maskavā, kur summā izcīnīja astoto vietu. Īsajā programmā daugavpilietis bija sestais, taču pēc izvēles slidojuma noslīdēja divas pozīcijas zemāk.

Šosezon notiks seši "Grand Prix" posmi, Osakā risinoties ceturtajam, katrā no posmiem piedaloties limitētam dalībnieku skaitam. Seši labākie no katras disciplīnas piedalīsies finālā, kas no 7. līdz 10.decembrim arī norisināsies Japānā.

Vasiļjevs, kurš augustā nosvinēja pilngadību, pavasarī izcīnīja 14. vietu pasaules čempionātā, kas ļāva Latvijai garantēt ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm, kuru, visticamāk, izmantos viņš pats.

Latvija Ziemas olimpiskajās spēlēs daiļslidošanā nav tikusi pārstāvēta jau kopš 1994.gada, bet nākamgad Vasiļjevam pievienosies arī viena dāma, kurām ceļazīmi nopelnījusi Kučvaļska, tomēr uz to pretendē arī Diāna Ņikitina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!