No 19. februāra līdz 4. martam norisinājās Latvijas skolu Ziemas festivāls, kas šoreiz notika virtuāli. Festivālā piedalījās 108 Latvijas skolas, kuras pārstāvēja 1650 skolēni, sadalot vairāk nekā 200 medaļu komplektus, informēja Latvijas Sporta federāciju padome.

Atskata video publiskots, kā skolēni sportoja 11 dažādos Latvijas reģionos – Ērgļos, Madonā, Ogrē, Siguldā, Baldonē, Jelgavā, Skaistkalnē, Alūksnē, Gulbenē un Rīgā, kā arī apkopoti sporta skolotāju un dalībnieku komentāri.

Atgādinām, skolēni divu nedēļu garumā attālināti sacentās distanču un kalnu slēpošanā, snovbordā, skriešanā un iešanā, rezultātus fiksējot ar pašu mobilajiem telefoniem un izmantojot GPS sporta lietotnes. Medaļu ieguvējus noteica pēc festivāla laikā visvairāk veiktajiem kilometriem visos sporta veidos kopā katrā skolā, absolūtajā un skolu kopvērtējumā.
Ziemas festivālā skolēni kopumā veica 160 000 km sportojot. Skolu kopvērtējumā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Alūksnes novada vidusskola, sudrabs Gulbenes novada vidusskolai bronza Daugavpils 12. vidusskolai.

Lai gan pirmo reizi Ziemas festivāls notika virtuālā formātā, tā mērķis ir nemainīgs — jebkuram skolēnam, arī bez profesionālām iemaņām sporta veidos, dot iespēju piedalīties un sajust, cik daudzveidīgas ir iespējas būt fiziski aktīviem arī ziemā un gūt no tā pozitīvas emocijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!