Foto: Publicitātes foto

17 gadus vecais madonietis Raimo Vīgants 44 dalībnieku konkurencē izcīnījis bronzas medaļu sprintā brīvajā stilā Igaunijas slēpošanas centrā Otepē notiekošajā Ziemeļvalstu čempionātā slēpošanā, portālu "Delfi" informēja Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Par uzvarētāju kļuva norvēģis Hākons Asdēls, bet otro vietu izcīnīja soms Verneri Poikonens, kamēr aiz mūsējā slēpotāja palika pārējie norvēģi, somi, kā arī visi zviedri un igauņi, apgalvoja Bācis.

Vēstīts, ka piektdien ar sprintu brīvajā stilā pazīstamajā Igaunijas slēpošanas centrā Otepē sākās Ziemeļvalstu čempionāts distanču slēpošanā jauniešiem.

Šajās sacensībās, kas notiek katru gadu kādā no četrām valstīm – Somija, Norvēģija, Zviedrija, Igaunija, piedalās trīs distanču slēpošanā spēcīgās Ziemeļvalstis un Baltijas valstis, bet šoreiz papildus konkurenci sastādīja arī pēc pasaules junioru čempionāta un Jaunatnes Ziemas Olimpisko spēļu pievienojušies un Eiropā vēl kādu laiciņu uzturošie ASV jaunie slēpotāji.

Raimo Vīgants 1,3 kilometru sprintu sāka ar 5. laiku kvalifikācijā, parādot, ka ir reāls pretendents uz fināla sešinieku.

Savā ceturtdaļfināla braucienā viņš uzvarēja, bet pirmajā no diviem pusfināla braucieniem bija trešais, ar ko bija pietiekoši, lai tiktu finālā, kur bija mērķis pacīnīties par trijnieku.

Savukārt kvalifikācijas uzvarētājs un JZOS bronzas medaļas ieguvējs Lauri Mannila no Somijas ceturtdaļfinālā pārkāpa noteikumus un tika ierindots kā pēdējais.

Finālā Raimo Vīgants sarūpēja lielisku dāvanu savā Dzimšanas dienā, kas bija ceturtdien, un izcīnīja bronzas medaļu, reabilitējoties par neveiksmīgo JZOS noslēgumu pēdējā startā, portālam "Delfi" uzsvēra Bācis. Aiz Raimo palika labākais no igauņiem Henri Ross. Fināla sešinieku noslēdza norvēģis un soms, bet labākais no zviedriem Aksels Aflodāls palika 8. vietā.

Bācis apgalvoja, ka meiteņu konkurencē nestartēja Latvijas sportiste Patrīcija Eiduka, kas pasliktināja mūsu slēpotāju cerības uz iekļūšanu trīsdesmitniekā meiteņu konkurencē. Vineta Pētersone viena kilometra sprintā uzrādīja 34. laiku, līdz 30. vietai un ceturtdaļfinālam pietrūkstot trīs sekundēm. Paula Bergfelde no 49 dalībniecēm apsteidza tikai četras par diviem un trim gadiem jaunākās trešā desmita igaunietes šajā grupā. Lai arī Reinim Upenam sanāca pēdējā 44. vieta, tomēr tāds rezultāts ir dēļ tā, ka Reinis kvalifikācijā krita un finiša taisnē salauza nūju, sacīja Bācis.

Meitenēm uzvaru svinēja 16 gadus vecā norvēģiete Kristīna Skistada, kura kvalifikācijā otrā laika uzrādītāju pārspēja par gandrīz 8 sekundēm.

Skistada šā gada Norvēģijas junioru čempionātā ieguva trešo vietu, cīnoties ar lielu vairumu trīs un divus gadus vecākām konkurentēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!