Foto: AFP/Scanpix/LETA
Latvijas sportists Markuss Vinogradovs piektdien Oberstdorfā ieņēma 50.vietu pasaules čempionātā ziemeļu divcīņā, kamēr uzvaras laurus plūca norvēģis Jārls Mangnuss Rībers.

Vinogradovs sacensībās no tramplīna aizlēca 76,5 metrus tālu un par lēcienu nopelnīja 68,8 punktus, ierindojoties 47.vietā 56 sportistu vidū. Desmit kilometru slēpojumu viņš uzsāka ar četru minūšu un 57 sekunžu deficītu pret līderi Riotu Jamamoto no Japānas.

Kā otrais 20 sekundes aiz Jamamoto slēpošanu uzsāka japānis Akito Vatabe, bet vēl divas sekundes vēlāk trasē devās sezonas līderis Rībers.

Slēpošanā pēdējā aplī izkristalizējās līderu trio, kura galvgalī finiša spurtā bija Rībers, finišēdams pēc 23 minūtēm un 1,2 sekundes. Nieka četras sekundes desmitdaļas viņam zaudēja distancē ātrāko laiku uzrādījušais soms Ilka Herola, bet vēl pussekundi atpalika norvēģis Jenss Luross Uftebrū.

Piecas sekundes aiz goda pjedestāla palika vācietis Ēriks Frencels.

"Tas ir neticami, man trūks vārdu. Bija satraukums visas distances laikā, bet jutos pārliecināts jau no paša starta. Bija plāns, kuram sekoju, tāpēc sacensību sākumā varēju pietaupīt enerģiju," pēc finiša teica 23 gadus vecais Rībers, kurš par čempionu tika kronēts arī pirms diviem gadiem.

Vinogradovu apdzina par apli un Latvijas sportists tika klasificēts 50.pozīcijā no 53 slēpošanā startējušajiem sportistiem. Aiz viņa palika trīs Kazahstānas pārstāvji.

Sestdien ziemeļu divcīņā sacentīsies sievietes. Vēl sestdien sportisti un sportistes sacentīsies skiatlonā, bet tramplīnlēkšanā noritēs sacensības vīriešiem.

Pasaules čempionāts Oberstdorfā norisināsies līdz 7.martam.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!