Foto: © VANOC/COVAN
Latvijas vīriešu kērlinga izlase Eiropas čempionāta B grupas finālā ar 7:10 piekāpās Itālijai un ieguva sudraba godalgas, izcīnot līdz šim augstāko panākumu Latvijas kērlinga vēsturē.

B grupas finālā Latvijas komandai vēlreiz bija jātiekas ar Itāliju, kuru dienu iepriekš izdevās pārspēt ar 9:5.

Spēles sākums viesa optimismu – Latvija izcīnīja pa diviem punktiem pirmajos divos endos, panākot 4:0. Arī spēles turpinājums izdevās, un pēc sešiem aizvadītiem endiem jau pārliecinoša vadība – 7:2. Septītajā endā Itālijai neizdevās izcīnīt vairāk par vienu punktu, un šķita, ka Latvijai atliek vien pabeigt spēli.

Turpinājums gan izvērtās pavisam neveiksmīgs. Pirmais "trauksmes zvans" atskanēja astotajā endā, kad tika zaudēts vēl viens punkts. Vēl divi punkti atdoti devītajā un viens punkts desmitajā endā, kas nozīmēja jau neizšķirtu – 7:7, un spēles uzvarētājus bija jānoskaidro ekstra endā.
Diemžēl arī ar ceturto piegājienu Latvijas puiši neizmantoja iespēju ar pēdējo metienu izcīnīt kaut vienu punktu, un piedzīvoja pirmo zaudējumu čempionātā – 7:10.

Līdz ar to vīriešu izlase pabeigusi Eiropas čempionātu, toties izcīnot sudraba godalgas, kas Latvijas kērlingistiem ir līdz šim augstākais sasniegums. Iekļūdami finālā, mūsu puiši nodrošinājuši arī vietu Eiropas čempionāta A grupā nākamgad, kurā startēs 10 spēcīgākās Eiropas komandas.

Vīriešu izlases sastāvs: Ritvars Gulbis, Ainārs Gulbis, Normunds Šaršūns, Aivars Avotiņš.

Sacensības joprojām turpina Latvijas sieviešu izlase, kurai ceturtdien vakarā jāaizvada pirmā pārspēle pret Čehiju par pēdējo ceļazīmi uz pasaules čempionātu. Komandas savā starpā spēlēs līdz divām uzvarām un nākamā cīņa paredzēta sestdien no rīta, un, ja būs nepieciešams, trešā spēle, tā tiks izspēlēta sestdien dienas vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!