Foto: Publicitātes foto
Latvijas izlases ziemas orientierists Raivo Kivlenieks dalību Pasaules čempionāta ziemas orientēšanās sportā garajā distancē šodien noslēdzis 12. vietā, kas ir augstākais Latvijas ziemas izlases sportistu sniegums starptautiskajos čempionātos, portālu "Delfi" informēja Latvijas Orientēšanās federācijas (LOF)pārstāve Aija Pakalna.

Kivlenieks distanci finišēja pēc 02:01:08, kas ir mazliet vairāk nekā 15 minūtes aiz uzvarētāja, Zviedrijas pārstāvja Ērika Rosta. "Bez šaubām šīs dienas reiss ir grūtākais, kādā jebkad esmu piedalījies," pēc finiša atzina sportists.

Komentējot distanci, Kivlenieks stāsta, ka tā bijusi gana ekstrēma - piedzīvoti vairāki smagi kritieni, kā arī trešajā aplī tika salauzta nūja, neveiksmīgi atsitot to pret kontrolpunkta statni. "Pēdējā aplī noķēru trīs priekšā esošos sportistus. Jutos labi, bet piedzīvoju ļoti neveiksmīgu kritienu, kurā stipri sasitu celi, kā rezultātā piedzīvoju spēcīgas sāpes, kas stipri ietekmēja ātrumu," turpina Kivlenieks.

Daudz laika tika zaudēts arī nobraucienos, jo šaurajās trasēs daudzviet bija balts ledus. "Beigās vēl spēka bija gana daudz, taču distancē kopumā lielākais laiks tika zaudēts nobraucienos un salauztās nūjas dēļ, jo lielu daļu trešā apļa nācās veikt ar vienu nūju."

Kaut savu fizisko formu Kivlenieks nesauc par labāko un arī slēpes lielajās trasēs esot slikti slīdējušas, distancē viņš esot cīnījies līdz galam, ko pierāda arī iegūtais augstais rezultāts: "Runājot par Pasaules čempionātu un aizvadīto sezonu kopumā, jāsaka, ka elitei esmu tuvāk kā iepriekš. Ar labāko formu un veiksmīgi veiktu distanci noteikti varētu cīnīties par vietu TOP 6".

Augstu rezultātu sasniegt izdevās arī Naurim Raizem, kurš, finišējot pēc 02:19:56, ierindojās 19. vietā, norāda LOF pārstāve.

Zelta medaļu vīru konkurencē izcīnīja Zviedrijas pārstāvis, kamēr sudrabs - Kirilam Veselovam no Krievijas. Vissaspringtākā cīņa uz finiša līnijas izvērtās par bronzas medaļu. Rezultātu bija jāizšķir fotofinišam, un galu galā Norvēģijas pārstāvim Larsam Moholdtsam vien par puspēdu izdevās pārspēt konkurentu Andreju Lamovu no Krievijas.

Savukārt sieviešu konkurencē uz goda pjedestāla visiem trim pakāpieniem kāpa Krievijas sportistes. Zelta medaļu izcīnīja Marija Kečkina, finišējot pēc 01:25:33, sudrabu - Aļona Trapezņikova, bet bronzu - Poļina Frolova, uzvarētājai zaudējot piecas minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!