Foto: Publicitātes foto

Raivo Kivlenieks Austrijā notiekošā Eiropas čempionāta orientēšanās ar slēpēm garajā distancē piektdien izcīnījis 13. vietu, kas ir visu laiku labākais Latvijas sportistu rezultāts kādā no Eiropas čempionāta individuālajām distancēm, portālu "Delfi" informēja Latvijas Orientēšanās federācijas (LOF) sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Grosberga.

Garā distance Austrijas pilsētā Obertiliahā šodien atnāca ar nedaudz aukstākiem laikapstākļiem kā iepriekšējās dienās, taču šoreiz slēpju smēres izvēle nespēlēja tik lielu lomu rezultātu sadalījumā.

Organizatori bija parūpējušies par fiziski ļoti smagām distancēm, kas Austrijas kalnos pieveica daudzus - vīriešu konkurencē vairāk kā 1/5 no visiem dalībniekiem izstājās, apgalvoja LOF pārstāve.

"Kopumā esmu priecīgs par sniegumu šodien. Visticamāk, desmitnieku nodrošinātu vēlāka starta minūte, neesmu vēl izanalizējis distanci," atzina Kivlenieks.

"Noteikti pieļāvu arī kādu varianta kļūdu, bet jutos šodien salīdzinoši ļoti labi. Distance bija tiešām smaga gan kāpuma, gan augstkalnes dēļ. Daudzi izstājās, saprotot, ka necīnās par augstām vietām," sacīja Kivlenieks.

Viņš distancē pavadīja 1:43:34, uzvarētājam Larsam Moholdam no Norvēģijas zaudējot 10:52.

Naurim Raizem garajā distancē 23. vieta, taču Naurim Neimanim un Jānim Baunim DSQ. Sieviešu konkurencē Ļubovai Pavļukovai 32. vieta.

Paralēli notika garās distances sacensības arī Eiropas Jauniešu un Pasaules Junioru čempionātā.

Tur Niks Pļaviņš ierindojās 16. vietā, bet Elizabete Ločmele 19. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!