Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks piektdien izcīnīja 38.vietu Austrijas pilsētā Šlādmingā notiekošajā pasaules čempionātā kalnu slēpošanā milzu slaloma disciplīnā, bet par uzvarētāju, aizstāvot pērn izcīnīto čempiontitulu, kļuva ASV pārstāvis Teds Ligetijs.

Kā zināms, pēc pirmā brauciena Zvejnieks ieņēma 41.pozīciju, taču otrajā braucienā viens no konkurentiem nestartēja, bet divi izstājās, kas latvietim ļāva pakāpties par trim vietām.

Par šo sasniegumu Latvijas pārstāvis ieguva 71,84 FIS ranga punktus.

Tikmēr par trīskārtēju šī pasaules čempionāta uzvarētāju kļuva amerikānis Ligetijs, kurš pēc pirmā brauciena par pusotru sekundi apsteidza divkārtējo Pasaules kausa ieguvēju Akselu Lunnu Svindālu no Norvēģijas.

Otro braucienu Ligetijs veica piesardzīgi un tehniski precīzi, summā apsteidzot sudraba medaļas ieguvēju Marselu Hiršeru no Austrijas par 0,81 sekundi. Līdz ar to Ligetijs aizstāvēja pērn izcīnīto čempiontitulu milzu slalomā, kā arī kļuva par vienu no nedaudzajiem kalnu slēpotājiem, kas spējuši vienā pasaules čempionātā izcīnīt trīs vai vairāk medaļas.

Ligetijs kļuvis par pirmo slēpotāju vīriešu konkurencē kopš 1968.gada, kuram vienā pasaules čempionātā izdevies izcīnīt trīs zelta medaļas.

Bronzu izcīnīja Itālijas pārstāvis Manfreds Melgs, kurš Ligetijam zaudēja 1,75 sekundes. Otrās vietas īpašnieks pēc pirmā brauciena Svindāls šoreiz palika ceturtais.

"Esmu sajūsmā. Izcīnīt zelta medaļu ir neaprakstāma sajūta," pēc triumfa sacīja amerikāņu sportists, kurš šajā pasaules čempionātā uzvarēja arī supergigantā un superkombinācijā. "Tas nebija viegli, es riskēju. Trasē bija tumšs, un tā bija grumbuļaina."

Kopumā Ligetija karjerā tagad ir četras pasaules čempionātu individuālajās disciplīnās izcīnītas zelta medaļas, kas ir atkārtots ASV rekords.

Savas karjeras laikā ASV sportists izcīnījis arī olimpiskā čempiona titulu kombinācijā 2006.gadā Itālijas pilsētā Turīnā.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Ligetijs pārsteidzoši triumfēja supergigantā, bet pirmdien izcīnīja zelta medaļu arī superkombinācijā.

Pasaules čempionāts kalnu slēpošanā Šlādmingas pilsētā Austrijā risināsies līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!