Foto: infoski.lv

Trešdien Somijas Slēpošanas centrā Levi otrajā sacensību dienā veiksmīgi Eiropas kausa posmā slalomā startējis Latvijas izlases dalībnieks Kristaps Zvejnieks, kurš 105 kalnu slēpotāju konkurencē izcīnīja 37. vietu, informēja Latvijas Slēpošanas federācija.

Pēc pirmā brauciena Zvejnieks ierindojās 21. vietā, taču divu braucienu summā mārupietis uzvarētajam Markam Digruberam no Austrijas zaudēja 3,35 sekundes.

Piecu sacensību dalībnieku vārdi atrodami pasaules rangā trīsdesmitniekā, bet vēl deviņu – labāko piecdesmitniekā. Rangā Zvejnieks bija 25., tā kā saglabāja labas izredzes pacīnīties par trīsdesmitnieku, lai nopelnītu kādu punktu Eiropas kausa kopvērtējumam.

Trasē, kur jau arī šosezon paspēts nostartēt vairākās FIS sacensībās un arī Pasaules kausa posmā, Zvejniekam nesākās labi, jo otrdien viņš izstājās pirmajā braucienā. Toties otrā sacensību diena izvērtās veiksmīgāka – sportists ļoti labi izbrauca pirmo trasi un pēc pirmā brauciena ar uzrādīto laiku 55,48 sekundes bija 21. vietā, tikai trīs sekundes simtdaļas aiz divdesmitnieka un 0,8 sekundes aiz desmitnieka.

Otrajā braucienā trases pirmajā daļā Zvejnieks kļūdījās un zaudēja nedaudz laika, bet turpinājumā zaudēto atgūt neizdevās. Līdz ar to braucienā tika uzrādīts tikai 46. laiks (+1,88 s) un likumsakarīgi sekoja daudzu vietu kritums divu braucienu summā, beigās ieņemot 37. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!