Latvijas izlases kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks trešdien iznākušajā jaunajā Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) slaloma rangā piedzīvojis divu pozīciju kritumu uz 70.vietu, taču jau četrpadsmito mēnesi pēc kārtas šajā disciplīnā no vairāk nekā pieciem tūkstošiem dalībnieku stabili turas labāko simtniekā, kur šobrīd viņš ir vienīgais no Latvijas pārstāvjiem, informē Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Tikmēr Agnese Āboltiņa un Žaks Gedra ir vienīgie no pirmajā tūkstošniekā esošajiem mūsu kalnu slēpotājiem, kuri jaunajā listē ir pakāpušies dažas vietas uz augšu – Agnese uz 324., bet Žaks uz 754.vietu.

Tā kā K.Zvejniekam Japānā 7.martā uzstādītais punktu rekords – 8,40 FIS punkti – arī tagad iznākušajā FIS listē vēl netiek rēķināti, tad mūsu kalnu slēpotājam ir palicis iepriekšējais reitings 9,57 FIS punkti un jaunajā rangā viņš ir noslīdējis par divām pozīcijām uz 70.vietu, kuru dala ar Krievijas un Bulgārijas pārstāvi. Priekšā ir palaisti divi konkurenti – itālis Tomaso Sala, kas izcēlās marta vidū ar 2.vietu un 6,55 FIS punktiem Eiropa kausa posmā Spānijā, un šveicietis Marks Rošats, kurš tajā pašā EK posmā Spānijā bija ceturtais, iegūstot 9,29 FIS punktus. Līdz sešdesmitniekam mūsu klanu slēpotājam pietrūkst 0,77 punkti, bet, lai iekļūtu piecdesmitniekā, Kristapam reitings ir jāuzlabo par 1,42 punktiem.

Tikmēr uzvara pēdējā dienā Baltijas kausā Pihē FIS slalomā un iegūtie 30,45 FIS punkti ļāvuši Norvēģijā dzīvojošajai rāmavietei Agnesei Āboltiņai uzlabot savu reitingu par 1,3 punktiem (30,91 FIS punkts) un pakāpties par sešpadsmit pozīcijām uz 324.vietu. Lai iekļūtu trīssimtniekā, Agnesei reitings jāuzlabo vēl par pusotru punktu. Otrs nelielā kāpuma veicējs ir cēsnieks Žaks Gedra, kurš savu reitingu ir uzlabojis par 1,1 punktu (36,95 FIS punkti) un pakāpies par 20 vietām uz 754.pozīciju slaloma rangā. Šādu kāpumu, kaut arī nelielo, veicināja BK Pihē priekšpēdējā dienā iegūtie otro labākie punkti karjerā – 38,43 FIS punkti.

Pārējie ir noslīdējuši par pāris vietām zemāk. Labāko piecsimtniekā turas un netālu aiz A.Āboltiņas ir siguldiete Evelīna Gasūna (33,72 punkti un 369.vieta), kā arī Miks Zvejnieks (28,19 punkti un 458.vieta) vīriešu konkurencē, bet nākamā aiz piecsimtnieka no mūsējiem ir Liene Bondare, kas ar 45,94 FIS punktu reitingu atrodas 636.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!