Foto: Publicitātes attēli

Latvijas kausa pirmajā posmā kalnu slēpošanā, kas norisinās Siguldā, milzu slaloma disciplīnā divu braucienu summā vīriešiem uzvarēja Miks Zvejnieks, bet sievietēm ātrākā bija Žanete Gedra, informēja Latvijas Slēpošanas savienība.

Sestdien Siguldā Pilsētas jeb Olimpiskā centra trasē sākās Latvijas kausa pirmais posms kalnu slēpošanā, dalībniekiem sacenšoties milzu slalomā, kur bija jāveic divi braucieni. Vīriešu konkurencē uz starta izgāja trīsdesmit kalnu slēpotāji no trim valstīm – Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas. Savukārt sieviešu konkurencē sacentās sešpadsmit dalībnieces no Latvijas.

Viens no galvenajiem pretendentiem uz uzvaru bija Miks Zvejnieks, kā arī šajā sezonā ļoti labus rezultātus uzrādošais Žaks Gedra. Abi pēc pirmā brauciena ierindojās pirmajā divās vietās. Zvejnieks distanci veica 19,45 sekundēs, savukārt Gedra no viņa atpalika par 0,28 sekundēm. Cīņā par godalgoto vietu sadalījumu un arī cīņā par uzvaru varēja iesaistīties Roberts Briška (+0,30 s), Svens Marks (+0,38 s) un baltkrievs Danils Čerstins (+0,39 s), kuri bija tuvu līderim un Gedram.

Otrajā braucienā pirmajā trijniekā nekas nemainījās, jo Zvejnieks un Gedra uzrādīja vienādu rezultātu, līdz ar to divu braucienu summā Zvejniekam palika tas pats pārsvars un viņš svinēja uzvaru (38,58 sekundes).

Gedram, kurš savulaik dominēja jauniešu grupās, ar otro vietu tika pirmā godalga elitē Latvijas kausā.

Pagājušā gada pirmā posma slaloma vietu atkārtoja un vēlreiz trešais bija Roberts Briška, kurš otrās trases vidusdaļā sāka nedaudz zaudēt Čerstinam, bet beigās tomēr viņu apsteidza, atstājot baltkrievu ceturto. Pēc pārtraukuma sacensībās atgriezušais Marks (+0,92 ) ieņēma piekto vietu, bet sešinieku noslēdza Kristaps Blūms (+1,00 s).

Pēc pirmā brauciena ātrākā sieviešu konkurencē bija Žanete Gedra, kas trasi veica 20,08 sekundēs un tikai par 0,03 bija priekšā Lienei Bondarei, bet trijnieku noslēdza Evelīna Gasūna. Ar nepacietību gaidītajā otrajā braucienā vietām samainījās Bondare un Gasūna, bet, pārsvaru pat palielinot, līderpozīcijas saglabāja un uzvaru svinēja Gedra.
Savukārt Ieva Meldere kļūdījās pēdējos vārtos un tika diskvalificēta, tādēļ uz ceturto vietu pakāpās komandas biedre no SK "Pantera" Liene Šterna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!