Foto: EPA/Scanpix/LETA

ASV hokeja izlase Pekinas olimpisko spēļu A apakšgrupas turnīru svētdien noslēdza ar trim uzvarām trīs spēlēs, droši sasniedzot izslēgšanas spēļu otro kārtu jeb ceturtdaļfinālu.

A grupas trešās kārtas spēlē ASV hokejisti ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:0, 1:1) uzvarēja Phjončhanas olimpisko spēļu vicečempioni Vāciju.

Pēc divām nospēlētām minūtēm Matiass Plahta vairākumā izpildīja viltīgu uzmetienu tieši gar tālo vārtu stabu, kas noteikti bija domāts vairāk kā piespēle. To vārtos meistarīgi pārvirzīja Patriks Hāgers, pārsteidzot vārtsargu. Divarpus minūtes vēlāk arī amerikāņi izmantoja vairākumu, un aizsargs Stīvens Kempfers, slidojot uz laukuma vidu, ar jaudīgu metienu raidīja ripu tuvajā vārtu stūrī.

Otrajā trešdaļā ASV komandai vārti brieda ilgāku laiku, līdz Niks Abruzīzi savāca atlēkušo ripu un eleganti apslidoja vārtus, jau kritienā atdodot piespēli Nīsam, kurš no tuvas distances panāca rezultātu. Savukārt trešā perioda ievadā aktīvs amerikāņu presings piespieda vāciešiem ļoti pavirši nospēlēt pie saviem vārtiem. Ripa pēc nepārdomātas piespēles nonāca pie Neitena Smita, kurš vienatnē no vārtu priekšas pārspēj aus den Birkenu.

Spēle miegainā gaisotnē jau tuvojās izskaņai, bet tad Vācijas izlase pēc pēkšņi uzvarētas divcīņas ASV izlases zonā tika pie izcila metiena, kuru realizēja Toms Kīnhakls. Vācieši līdz pēdējām sekundēm cīnījās, lai panāktu pagarinājumu, taču to šoreiz nespēja.

Kanādas izlase otrā A grupas spēlē ar rezultātu 5:0 (3:0, 1:0, 1:0) sagrāva turnīra mājinieci Ķīnas valstsvienību, kuras sastāvā iekļauti 11 Kanādā dzimuši spēlētāji.

Kanādas izlases labā vārtus guva Bens Strīts, Adams Tambellīni, Ēriks O'Dels, Kents Džonsons un Korbans Naits. Savukārt vārtsargs Mets Tomkins atvairīja visus 26 Ķīnas izlases metienus.

ASV izlase A grupā ar deviņiem punktiem ierindojās pirmajā vietā, Kanāda ar sešiem punktiem palika otrajā pozīcijā, Vācija ar trim punktiem bija trešā, bet Ķīna punktus neizcīnīja.

Zīmīgi, ka Kanādas un Ķīnas valstsvienības savā starpā tagad spēkosies arī izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā. Sīkāk par izslēgšanas spēļu pāriem var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!