Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Čehijas hokeja izlase piektdien tika pie pirmās uzvaras Pekinas olimpiskajās spēlēs, pēc negaidītā zaudējuma Dānijas valstsvienībai pēcspēles metienos pārspējot Šveices hokejistus.

Čehijas hokejisti ar rezultātu 2:1 (1:1, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) uzvarēja apakšgrupas spēlē pret Šveices hokeja izlasi.

Panākumu čehiem kaldināja vārtsargs Šimons Hrubecs, kurš ļoti nerezultatīvos pēcspēles metienos atvairīja visus piecus pretinieku "bullīšus". Davids Krejči, realizējot "bullīti", tā arī palika vienīgais laukuma spēlētājs, kurš izmantoja savu pēcspēles metienu.

Jau spēles piektajā minūtē īsi pēc šveiciešu noraidījuma Jirži Smeikals panāca vadību Čehijas hokejistiem. Taču ar precīzu metienu vairākumā atbildēja Getans Hāss.

Abu komandu disciplīna, kā arī, iespējams, nepateicīgā situācija turnīra tabulā nesagādāja daudz vārtu gūšanas iespēju. Gan otrais, gan trešais periods galvenokārt pagāja bez izcilām vārtu gūšanas iespējām.

Labas iespējas pielikt punktu spēlei gan bija abām komandām. Īsi pirms pamatlaika beigām Tomāšs Hiks, savācot atlēkušo ripu pēc Lukāša Sedlāka metiena, raidīja ripu pāri pustukšiem vārtiem. Savukārt Simons Mosers gandrīz jau vienatnē aizbēga pret Hrubecu, taču viņu veiksmīgi pakavēja Jakubs Jeržābeks.

Tādēļ spēles liktenis bija jāatrisina pēcspēles metienos, kuros šveicieši neveiksmīgi centās apmānīt Hrubecu. Ar četriem metieniem galā tika arī Leonardo Dženoni, taču viņš nespēja atvairīt ļoti precīzo Krejči raidījumu.

Piektdienas pirmajā B apakšgrupas spēlē Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komanda ar rezultātu 2:0 pieveica Dānijas izlasi. Tālab KOK komandai ir seši punkti divās spēlēs, Dānijas hokejisti pēc panākuma pār Čehiju ar trim punktiem saglabā otro vietu grupā, bet čehi ar diviem punktiem ieņem trešo pozīciju.

Ceturtajā vietā ar vienu punktu šobrīd ir Šveices hokeja izlase, kas turnīra pirmajā spēlē ar rezultātu 0:1 zaudēja KOK komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!