Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlases kapteinis Lauris Dārziņš pēc vienas spēles izlaišanas Pekinas olimpisko spēļu turnīrā atgriezās ar diviem gūtajiem vārtiem, tomēr tas nelīdzēja komandai pārvarēt Pekinas olimpisko spēļu "play off" pirmo kārtu – cīņā par vietu ceturtdaļfinālā Latvija ar 2:3 (1:1, 1:1, 0:1) piekāpās olimpiskajai debitantei Dānijai.

Latvijas hokejisti maču iesāka pietiekami aktīvi, izspēlējot labus uzbrukumus, bet tad astotajā minūtē vārtsargs Jānis Kalniņš nevarēja turpināt spēlēt savainojuma dēļ. Viņa vietā stājās Ivars Punnenovs, kuram drīz vien nācās vilkt ripu ārā no saviem vārtiem. 13. minūtē Punnenovs ripu atsita vārtu priekšā, trīs dāņi devās pēc tās, un Mortens Pulsens no asa leņķa izdarīja precīzu metienu, dodot vadību Dānijai.

Četras minūtes vēlāk Latvijas izlase pretuzbrukumā rezultātu izlīdzināja. Renārs Krastenbergs teicami piespēlēja Laurim Dārziņam, kurš izgājienā apspēlēja Dānijas izlases vārtsargu Sebastjanu Dāmu.

Otrās trešdaļas sākumā Latvijas hokejisti izvirzījās vadībā pēc skaitliskā vairākuma realizēšanas. Lauris Dārziņš saņēma piespēli un izdarīja precīzu metienu pa vārtiem. Nikolajs Jeļisejevs bija vārtu priekšā, bet ripu neskāra, tomēr, nedaudz patraucēja vārtsargam tvert ripu. Turpinājumā teicamas iespējas gūt vārtus bija Jeļisejevam un Bukartam, bet Latvijas pārsvars brīžiem bija tik liels, ka dāņi šķita apjukuši. Taču pārsvaru palielināt neizdevās. Savukārt 37. minūtē Latvijas hokeja izlase netika ārā no savas zonas. Uvis Balinskis laukuma stūrī zaudēja divcīņā, un Nikolajs Mejers piespēlēja Julianam Jakobsenam, kurš izdarīja precīzu metienu vārtu augšējā stūrī.

Trešais periods Latvijas izlasei iesākās ar nepelnītu noraidījumu, kad dānis uz aizsardzības zonas zilās līnijas nobremzēja, un Dārziņš viņā ietriecās. Tiesneši to vērtēja kā bloķēšanu. Šo vairākumu Dānija izmantoja, un Markuss Lauridsens izdarīja metienu tieši tajā brīdī, kad Punnenovs bija pilnībā nosegts un neredzēja metiena brīdi.

Turpinājums Latvijas izlasei bija ļoti neveiksmīgs. Vārtu gūšanas iespējas neveidojās ne vienādos sastāvos, ne vairākumā. Rezultāts vairs nemainījās, un Latvija noslēdza olimpiskās spēles

Dānijas hokejisti olimpiskās spēles turpinās ar ceturtdaļfināla maču pret Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandu.

Savukārt Latvija olimpiskās spēles noslēdza 11. pozīcijā.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!