Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlases kapteinis Lauris Dārziņš piektdien aizvadītajā Pekinas olimpisko spēļu turnīra mačā pret Somijas izlasi nav guvis savainojumu, sociālajā vietnē "Twitter" ziņo Latvijas Radio žurnālists Māris Bergs.

Dārziņš jau mača pirmajā trešdaļā savā otrajā nomaiņā cieta pēc Tēmu Hartikainena spēka paņēmiena. Valstsvienības kapteinis kritienā atdūrās pret Somijas izlases rezervistu soliņa durtiņām, kuras tūlīt pat arī atvērās.

Hokejists pēc sadursmes devās uz ģērbtuvēm, spēles laikā uz ledus vairs neatgriežoties. Vizuālais iespaids par spēka paņēmienu mudināja Kasparu Daugaviņu intervijā ar Latvijas Televīziju noteikt, ka šādās epizodēs var gūt smagus savainojumus.

Tiesa, pēc padziļinātām pārbaudēm "nekas nopietns nav konstatēts", ziņo Bergs. Šobrīd arī ir iespējama hokejista atgriešanās laukumā jau šajā turnīrā, taču lēmumu pieņems pats hokejists un izlases treneru korpuss.

Latvijas izlases rindās pieejami visi pārējie spēlētāji, izņemot Mārtiņu Karsumu, uzsver LR žurnālists. Pieredzējušajam hokejistam atkal bijis pozitīvs Covid-19 pārbaudes rezultāts, taču viņš jūtoties labi un nav pieredzējis simptomus.

Latvijas valstsvienība noslēdzošo, trešo apakšgrupas spēli aizvadīs svētdien, pulksten 6.10 pret Slovākijas izlasi. Abas valstsvienības līdz šim piedzīvojušas divus zaudējumus divās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!