Foto: F64

Latvijas hokeja izlases uzbrucējam Kasparam Daugaviņam Covid-19 analīžu rezultāti ir negatīvi un viņš kopā ar valstsvienību otrdien dosies uz Pekinu, apstiprināja Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Jau ziņots, ka laikraksts "Diena" otrdien ziņoja, ka Daugaviņam pēc ierašanās Rīgā no Šveices kluba "Bern" konstatētas pozitīvas Covid-19 analīzes un pagaidām valstsvienībai viņš vēl nav pievienojies.

"Pretēji iepriekš izskanējušajai informācijai Daugaviņam Covid-19 testi ir negatīvi, un sportists dosies uz Pekinas olimpiskajām spēlēm," ziņo LHF.

Uz Pekinu izlase plāno doties 2.februārī.

Latvijas izlase olimpisko spēļu turnīru atklās 10.februārī, kad tiksies ar Zviedriju, dienu vēlāk spēkosies ar Somiju, bet 13.februārī aizvadīs cīņu ar Slovākiju.

Izlase, gatavojoties Pekinas spēļu hokejam turnīram, aizvadīs arī divas pārbaudes spēles. 5.februārī, plkst.13.45 pēc Latvijas laika, tiks spēlēts ar olimpiskajiem čempioniem - Krievijas olimpisko atlētu komandu, bet 7.februārī, plkst.11.15 pēc Latvijas laika, Harija Vītoliņa padotie mērosies spēkiem ar Dānijas komandu.

Latvijas vīriešu hokeja izlases pretinieču Slovākijas un Zviedrijas rindās konstatēti Covid-19 gadījumi.

Slovākijas Hokeja federācija ziņoja, ka nedēļas nogalēs veiktajās pārbaudēs pozitīvs Covid-19 tests bijis uzbrucējam Peteram Cehlārikam, kurš pērn Rīgā notikušajā pasaules čempionātā bija piektais rezultatīvākais spēlētājs.

Cehlārikam tiks veikti turpmāki testi, un tiks vērtēta viņa dalība olimpiskajās spēlēs, uz kurām Slovākijas izlase dosies trešdien.

Tikmēr Zviedrijas izlase ziņoja, ka tajā pozitīvi Covid-19 testi bijuši aizsargiem Emīlam Djusem un Ērikam Gustafsonam, kurus aizvietos Teodors Lennstrems un Filips Holms.

Pēc pēdējiem Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) noteikumiem katra valstsvienība uz Pekinas olimpiskajām spēlēm bez 25 sastāvā iekļautajiem spēlētājiem papildus var vest sešus rezerves spēlētājus.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!