Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Ņujorkas "Islanders" ģenerālmenedžeris Gārts Snovs ir ļoti neapmierināts, ka komandas līderis Džons Tavaress Kanādas valstsvienības sastāvā guva savainojumu, kura dēļ viņam sezona noslēgusies.

Atgādinām, ka olimpisko spēļu hokeja turnīra ceturtdaļfinālā Tavaress mačā pret Latviju pēc Artūra Kuldas spēka paņēmiena guva nopietnu savainojumu, un šajā sezonā viņš vairs nevarēs spēlēt.

"Vai Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) un Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) tagad samaksās par zaudētajiem līdzjutējiem? Tas ir smieklīgi, ka viņi grib, lai NHL spēlētāji piedalās olimpiskajās spēlēs, bet negrib maksāt, kad mūsu labākais spēlētājs gūst traumu. Nav svarīgi tas, vai mēs esam izslēgšanas spēļu komandu vai no "play-off" zonas atpaliekam 10 punktus. Mēs esam pazaudējuši labāko spēlētāju," uzsvēra Snovs.

Jau ilgāku laiku rit sarunas, ka Sočos varētu būt pēdējās olimpiskās spēles, kurās piedalās NHL spēlētāji. Klubu vadības ir ļoti neapmierinātas, ka olimpisko spēļu dēļ ir jāpārtrauc regulārās sezonas izspēle un jāriskē ar savu spēlētāju veselību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!