Foto: F64

Latvijas hokeja izlases rezervisti Pekinas olimpiskajās spēlēs būs aizsargs Ernests Ošenieks un uzbrucēji Daniels Bērziņš un Toms Andersons, vēsta hokeja apskatnieks Ulvis Brože no "sportacentrs.com".

Jau vēstīts, ka hokeja izlasēm uz olimpisko spēļu turnīru jāpiesaka 25 spēlētāji, taču uz Pekinu drīkstēs doties arī seši rezerves spēlētāji, kuri varēs piedalīties turnīrā, ja kāds no pamatsastāva spēlētājiem būs savainots vai saņems pozitīvu Covid-19 testu.

Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš lēma, ka līdzi ņems trīs rezervistus, kas palīdzēs treniņos uzturēt intensitāti. Kad uz ledus esot pārāk liels hokejistu skaists, to izdarīt esot grūtāk, viņš pauda, paziņojot Latvijas izlases sastāvu.

Iepriekš Vītoliņš pauda, ka Rīgas "Dinamo" hokejists Bērziņš un Andersons no Šveices otrās līgas kluba "La Chaux-de-Fonds" būs starp rezervistiem, kuri būs gatavi pievienoties izlasei. Pēc tam, kad Covid-19 dēļ uz Pekinu nevarēja doties Kārlis Čukste un Artūrs Kulda, no rezervistiem sastāvā tika iekļauti Roberts Mamčičs un Nauris Sējējs.

Savukārt Ošenieks, kurš šajā sezonā spēlē Somijas otrās līgas klubā "Kiekko-Vantaa", bija paplašinātajā kandidātu sarakstā, no kura varēja izvēlēties rezervistus.

Latvijas izlase, gatavojoties 2022. gada Pekinas olimpiskajam hokejam turnīram, aizvadīs divas pārbaudes spēles. 5. februārī Latvijas hokeja izlase spēkosies ar 2018. gada olimpiskajiem čempioniem – Krievijas olimpisko atlētu komandu. Šī spēle norisināsies "National Indoor Stadium" (NIS) sacensību arēnā, un pēc Latvijas laika sāksies plkst.13:45. Tikmēr otrajā cīņā 7. februārī Harija Vītoliņa padotie mērosies spēkiem ar Dānijas komandu. Šī spēle tiks aizvadīta NIS treniņu hallē, un pēc Latvijas laika sāksies plkst.11:15. Šīs būs pēdējās divas Latvijas hokeja izlases spēles pirms Pekinas olimpiskajām spēlēm.

Latvijas izlase Pekinas olimpisko turnīru atklās 10. februārī, kad tiksies ar Zviedriju, dienu vēlāk spēkosies ar Somiju, bet 13. februārī aizvadīs cīņu ar Slovākiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!