Foto: LETA
Latvijas hokeja izlasē septiņiem spēlētājiem Pekinas lidostā veiktajos Covid-19 testos bijuši pozitīvi rezultāti, bet pēc tam veiktajos atkārtotajos testos pieciem hokejistiem bija atļauts pārtraukt izolāciju, vēsta Latvijas Hokeja federācija.

Tas nozīmē, ka diviem spēlētājiem vēl jāpaliek izolācijā.

Pirms tam portāls "lsm.lv" ziņoja, ka, ierodoties Pekinas olimpisko spēļu norises pilsētā, lidostā veiktajos testos kā pozitīvi uzrādījās septiņi testi. Seši no pozitīvajiem testiem bija cilvēkiem, kuri pēdējo mēnešu laikā pārslimojuši Covid-19.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs "lsm.lv" norādīja, ka šie septiņi gadījumi nebija jāuztver kā pozitīvi gadījumi. Vēlāk viņa vārdi apstiprinājās, un pieci hokejisti pēc atkārtotu testu rezultātu saņemšanas varēs pievienoties izlases treniņiem.

Savukārt Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš intervijā "rsport.ru" sacīja, ka starp izolētajiem bija vārtsargs Kristers Gudļevskis.

Latvijas izlases treniņā ceturtdien no vārtsargiem piedalījās tikai Ivars Punnenovs, jo Jānis Kalniņš vēl nav pievienojies komandai, bet Gudļevskis – atradās izolācijā atsevišķā istabiņā vai šim nolūkam paredzētajā ciematā esošajā viesnīcā.

"Protams, ka Covid-19 dēļ ir zināma spriedze, taču mēs to uztveram kā kaut ko pašsaprotamu," sacīja Vītoliņš.

96 un 72 stundas pirms lidošanas uz Pekinu katram olimpisko spēļu dalībniekam ir jāveic divi Covid-19 testi un tikai pēc negatīvu testu saņemšanas var doties ceļā. Ierodoties olimpiskajos ciematos, katru dienu tiek veikti Covid-19 testi, mērīta ķermeņa temperatūra un ik uz soļa viss tiek dezinficēts.

Jau vēstīts, ka pozitīvu Covid-19 testu dēļ uz olimpiskajām spēlēm nevarēja doties Latvijas izlases aizsargi Kārlis Čukste un Artūrs Kulda.

5. februārī Latvijas hokeja izlase pārbaudes spēlē spēkosies ar 2018. gada olimpiskajiem čempioniem – Krievijas Olimpiskās komitejas komandu. Šī spēle norisināsies "National Indoor Stadium" (NIS) sacensību arēnā, un pēc Latvijas laika sāksies plkst.13:45. Tikmēr otrajā cīņā 7. februārī Harija Vītoliņa padotie mērosies spēkiem ar Dānijas komandu. Šī spēle tiks aizvadīta NIS treniņu hallē, un pēc Latvijas laika sāksies plkst.11:15. Šīs būs pēdējās divas Latvijas hokeja izlases spēles pirms Pekinas olimpiskajām spēlēm.

Latvijas izlase Pekinas olimpisko turnīru atklās 10. februārī, kad tiksies ar Zviedriju, dienu vēlāk spēkosies ar Somiju, bet 13. februārī aizvadīs cīņu ar Slovākiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!