Foto: AP/Scanpix

Sestdienas rītā Sočos paredzētais brīvās izvēles treniņš Latvijas hokeja izlasei tika atcelts, aģentūru LETA informēja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs.

Piektdienas vakarā Latvijas hokeja izlase pilnā sastāvā piedalījās Soču olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, bet sestdienas rītā plkst.8.45 pēc vietējā laika bija paredzēts treniņš, uz kuru hokejistiem bija ļauts ierasties brīvprātīgi.

Tomēr vēlāk tika izlemts šo treniņu atcelt, lai sestdienas vakarā plkst.17.30 pēc vietējā laika aizvadītu pilnvērtīgu nodarbību.

"Komanda bija labā noskaņojumā. Uz ledus tiek paveikts liels darba apjoms. Komanda progresē gan morālā, gan taktiskā ziņā," pēc vakara treniņa paudis izlases galvenā trenera palīgs Toms Kūlens.

Sestdienas vakara treniņā piedalījās visi Sočos esošie izlases spēlētāji, informēja Gorbunovs.

Pirms tam piektdien Latvijas izlase pirmo treniņu Sočos aizvadīja tādos pašos uzbrucēju un aizsargu virknējumos, kādos komanda trešdien noslēdza treniņu posmu Rīgā.

Pirmdien gaidāms, ka izlasei no Ziemeļamerikas pievienosies vārtsargs Kristers Gudļevskis un uzbrucējs Zemgus Girgensons, kā arī valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans. Tāpat pirmdien paredzēta neoficiāla treniņspēle pret Austrijas izlasi.

Latvijas izlase šobrīd ir bez tās ģenerālmenedžera Māra Baldonieka, taču 11.februārī plānots turnīra direktorāts, uz kuru viņš gatavojas ierasties.

Latvijas hokeja izlases pirmā spēle Olimpiādes turnīrā plānota 12.februārī, kad tā spēkosies ar Šveici, bet vēlāk to sagaida dueļi ar Zviedriju un Čehiju.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!