Foto: AFP/Scanpix

Latvijas hokeja izlase var kvalificēties Soču olimpisko spēļu ceturtdaļfinālam, uzskata komandas uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Jau vēstīts, ka sestdien Latvija piedzīvoja trešo zaudējumu šajā Olimpiādē, ar 3:5 piekāpjoties spēcīgajai Zviedrijai.

"Mačs bija ļoti saspringts. Domāju, ka ar savu spēli mums izdevās dažus pārsteigt," olimpisko spēļu preses dienests citē Girgensonu. "Rādījām tādu pašu sniegumu kā pirmajā mačā pret Šveici."

Latvietis uzskata, ka valstsvienībai vajadzētu pilnveidot spēli nevienādos sastāvos, jo sestdien zviedriem izdevās gūt četrus vārtus, spēlējot vairākumā. Tāpat Girgensons uzsvēra, ka komandai nepieciešams saglabāt tādu pašu noskaņojumu, kāds kolektīvā valda šobrīd. "Mačā pret Zviedriju parādījām, ka mūs nevienam nebūs viegli apspēlēt."

"Domāju, varam kvalificēties ceturtdaļfinālam," uzskata Girgensons.

Tikmēr uzbrucējs Jānis Sprukts atzina, ka Latvijas izlase pret Zviedriju cīnījusies labi kā komanda. "Tomēr nespējām izmantot pāris labas iespējas gūt vārtus, bet pretinieki tādas izmantoja."

"Kopš 2010.gada Vankūveras olimpiskajām spēlēm esam progresējuši. Spēlētāji ir kļuvuši meistarīgāki, viņi ir par sevi pārliecināti, turklāt uzlabojusies prasme spēlēt individuāli un komandā," sacīja Sprukts. "Vankūverā man un citiem hokejistiem valstsvienībā bija pirmā Olimpiāde, tāpēc bijām nedaudz pārdeguši. Taču šobrīd varam cīnīties līdzvērtīgi ar katru komandu."

"Ja Zviedrija mača sākumā būtu izvirzījusies vadībā ar 2:0, viņi spēlē iejustos labāk, kas mums radītu lielākas problēmas," pauda cits Latvijas izlases uzbrucējs Lauris Dārziņš. "Laiks gatavoties nākamajai spēlei, kas būs izšķiroša. Šādi mači ir ļoti īpaši."

Arī Dārziņš uzsvēra, ka Latvijas izlase kopš Vankūveras Olimpiādes ir progresējusi.

Tāpat Dārziņš vēlējās uzteikt vārtsarga Kristera Gudļevska sniegumu cīņā pret Zviedriju. "Viņa priekšā noņemu cepuri. Man ir žēl, ka šodien zaudējām, un viņam nepaveicās vairākos vārtu guvumos."

C apakšgrupas kopvērtējumā pirmo vietu ar maksimāli iespējamiem deviņiem punktiem trijās spēlēs izcīnīja zviedri, bet Šveice ar sešiem punktiem ierindojās otrajā vietā. Čehijas hokejisti trijās spēlēs tika pie trim punktiem, bet Latvija bez punktiem palika pēdējā, ceturtā.

Turnīrā kopumā 12 izlases sadalītas trīs grupās, pa četrām komandām katrā, kas aizvadīs viena apļa turnīru. Pēc tā rezultātiem izlases tiks sarindotas no pirmās līdz 12.labākajai, četrām vadošajām vienībām nopelnot automātisku vietu ceturtdaļfinālā. Pārējās astoņas komandas tiksies četros "play-off" kārtas pāros, noskaidrojot pārējās četras ceturtdaļfināla dalībnieces.

"Play-off" kārtas mači notiks 18.februārī, dienu vēlāk paredzēti ceturtdaļfināli, pusfināli būs 21.februārī, bet cīņas par medaļām notiks 22. un 23.februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!