Foto: AFP/Scanpix
Latvijas hokeja izlase trešdien ar augstu paceltu galvām atvadījās no Soču olimpiskajām spēlēm, dramatiskā un cīņas pilnā spēlē piekāpjoties Vankūveras olimpiskajai čempionei, zvaigžņotajai Kanādas valstsvienībai.

Latvijas hokeja izlase vairāk nekā 50 minūtes turēja visu hokeja pasauli sasprindzinājumā, un tikai ar 1:2 piekāpās kanādiešiem, otros vārtus zaudējot mazākumā mazāk nekā septiņas minūtes pirms mača beigām.

Kanādas izlase jau no pirmajām minūtēm laukumā dominēja, izdarot vienu metienu pēc otra uz Latvijas vārtsarga Kristera Gudļevska vārtiem. Kanāda 14.minūtē izvirzījās vadībā, kad savu iespēju realizēja Patriks Šarps. Tomēr kanādiešu bija vadībā vien divas minūtes, jo tas Artūrs Kulda teicami piespēlēja Laurim Dārziņam, kurš teicami apspēlēja pretinieku vārtsargu Keriju Praisu.

Otrajā trešdaļā cīņas ritējums nemainījās. Kanādas pārsvars laukumā bija milzīgs, tomēr Latvija aizsardzībā spēlēja pacietīgi un atbildēja ar pāris bīstamiem pretuzbrukumiem. Tos izmantot neizdevās, bet Gudļevsksis saglabāja Latvijas izredzes.

Trešajā periodā Kanādas "apgriezieni" tikai pieauga. Vienā no momentiem Gudļevskis ar Kristapa Sotnieka palīdzību ripu apturēja uz vārtu līnijas. Kanāda uzvaru izrāva 54.minūtē, kad Georgija Pujaca noraidījumu realizēja Šī Vebers. Mača izskaņā Latvija centās noturēties spēlē, tomēr nepaveicās.

Gudļevskis šajā mačā atvairīja 55 no 57 pretinieku metieniem, kamēr Latvija uz Kanādas vārtiem meta 16 reizes.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!