Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase piektdien Pekinas olimpiskajās spēlēs piedzīvoja otro zaudējumu divās spēlēs, spraigā cīņā ar 1:3 (0:0, 0:1, 1:2) piekāpjoties Somijas valstsvienībai.

Latvijas hokejisti spēles pirmajā trešdaļā ļoti līdzīgi spēkojās ar somiem. Abas komandas izveidoja vārtu gūšanas iespējas, bet vārtsargi bija uzdevumu augstumos. Savainojumu pēc spēka paņēmiena, ielidojot laukuma apmalē, guva Lauris Dārziņš, un viņš laukumā neatgriezās. Pirmās trešdaļas vidū Latvijas izlasei bija vairākums, bet ar uzbrukumu veidošanu nesekmējās. Pēc vairākuma Daugaviņam bija iespēja iedabūt ripu tuvējā vārtu apakšējā stūrī, bet viņš meta garām. Pirmajās 20 minūtēs vārti netika gūti.

Otro trešdaļu somi iesāka apņēmīgāk, un ar katru nākamo minūti viņu pārsvars pieauga. Perioda beigu daļā Tēmu Hartikainens trāpīja pa vārtu stabu, bet tad pie Latvijas vārtiem bija pamatīga Somijas ofensīva, kas noslēdzās ar Valteri Kemilainena precīzu metienu pēc uzvarēta iemetiena Latvijas zonā.

Trešajā trešdaļā Latvijas izlasei izdevās rezultātu izlīdzināt, kad vairākumā, ātri ieejot uzbrukuma zonā, Renārs Krastenbergs atstāja ripu Denisam Smirnovam, kurš uzreiz izdarīja piespēli Rodrigo Ābolam, un viņš, neapturot ripu, raidīja to vārtos. Pēc tam Somijas izlase uzreiz atgriezās uzbrukuma zonā, pacietīgi izdarīja metienus pa vārtiem. Latvijas hokejisti nopelnīja divus noraidījumus, taču abus mazākumus izturēja.

55. minūtē Juso Hietanens izdarīja metienu no distances, un Leo Komarovs ar vienu pieskārienu ripai pārspēja Jāni Kalniņu un atguva Somijas valstsvienībai vadību. Mikam Indrašim bija iespēja gūt vārtus, tomēr viņš no labas pozīcijas meta pāri. 59. minūtē Marko Antila panāca divu vārtu pārsvaru un nodrošināja uzvaru Somijai.

Latvija izlases vārtos Jānis Kalniņš atvairīja 35 no 38 pretinieku metieniem. Latvijas hokejisti meta 20 reizies.

Svētdien Latvijas hokeja izlasei būs jāspēkojas ar Slovākijas valstsvienību. Abas komandas turnīru iesākušas ar diviem zaudējumiem.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!