Foto: LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) viceprezidents Viesturs Koziols uzskata, ka Latvijas hokeja izlases galvenajam trenerim Harijam Vītoliņam būtu jāturpina pildīt savu amatu, sarunā ar Latvijas Televīziju izteicās funkcionārs.

Latvijas hokeja izlase otrdien noslēdza dalību Pekinas olimpiskajās spēlēs, "play-off" kārtā piedzīvojot zaudējumu pret Dānijas izlasi. Valstsvienībai tas bija ceturtais zaudējums četrās spēlēs.

Koziols neslēpa, ka viņam pēc olimpiskajām spēlēm ir rūgtuma sajūta, jo viņš cerējis uz labāku rezultātu. Taujāts par uzzināto zvanos uz Pekinu, Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) padomes loceklis norādīja, ka nav lieki jaucies ar jautājumiem par izlasē notiekošo.

"Vajag pagaidīt, lai norimstas emocijas," skaidroja Koziols. "Jāšķiro lietas par sportisko pusi. Protams, gribēsim dzirdēt trenera atskaiti. Par to jārunā profesionāļiem. Mēs esam tie, kuri hokeju mēģina atbalstīt no administratīvā viedokļa. Mums ir savi secinājumi, bet jāklausās, ko saka treneri."

Koziols atklāja, ka tuvākajā laikā sagaidāma LHF valdes sēde, kurā tiks runāts par iemesliem, kāpēc olimpiskajās spēlēs sasniegts šāds rezultāts.

Pagājušā gada vasarā darbu ar izlasi uzsāka Harijs Vītoliņš, kura vadībā olimpiskajā atlases turnīrā tika izcīnītas trīs uzvaras, kā arī vieta Pekinas spēlēs. Līgums ar viņu noslēgts līdz 2023. gadam, ziņo LTV.

"Mūsu [LHF] prezidents Aigars Kalvītis ir Pekinā. Varbūt viņš ir runājis vairāk. Ja manu viedokli prasa, man ir viena balss valdē. Uzskatu, ka Vītoliņam jāturpina strādāt. Pasaules čempionāts ir tūlīt, tūlīt. Jāsāk domāt, kāds sastāvs būs, kad un kā sāksim gatavoties. Manuprāt, nekādas trenera maiņas nav nepieciešamas," izteicās Koziols.

Latvijas izlase mājās atgriežas trešdien, bet Pekinā joprojām palicis pozitīvu Covid-19 rezultātu dēļ izolētais Mārtiņš Karsums, kurš arī atklājis, ka karjeru izlasē noslēdz. IIHF šobrīd strādā pie tā, lai uzbrucējs varētu pamest olimpisko spēļu norises vietu.

"Pēdējā informācija bija, ka viņš nelidos kopā ar komandu. Jāsaka paldies par Covid-19 atbildīgajiem cilvēkiem IIHF. Šie cilvēki ļoti aizstāv viņu un cīnās par to, lai Mārtiņš pēc iespējas ātrāk tiktu mājās. Viņa atrašanās Pekinā ir absurda. Viņš tur nevienu neapdraud," atzina Koziols.

Pasaules čempionāts hokejā šogad no 13. līdz 29. maijam notiks Somijas pilsētās Tamperē un Helsinkos. Latvijas izlase apakšgrupas cīņas aizvadīs Tamperē, laukumā mērojot spēkus ar Somiju, ASV, Čehiju, Zviedriju, Norvēģiju, Baltkrieviju un Lielbritāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!