Foto: F64

Latvijas hokeja izlases kapteinis Lauris Dārziņš, kurš Pekinas olimpisko spēļu apakšgrupas otro spēli pameta pēc bīstamas sadursmes, pirmdien trenējas kopā ar komandu, bet otrdien dosies laukumā spēlē pret Dānijas izlasi, ziņo Latvijas Radio žurnālists Māris Bergs.

Latvijas un Dānijas izlases otrdien, pulksten 6.10 aizvadīs "play-off" kārtas spēli "Wukesong Sports Center" arēnā, kurā latvieši līdz šim nav spēlējuši. Tālab Latvijas hokeja izlase tieši šajā arēnā pirmdien aizvada treniņu un pirmo reizi iepazīstas ar šo arēnu.

Treniņā piedalās arī izlases kapteinis Lauris Dārziņš, kurš otrdien spēlēs Latvijas izlases sastāvā, ziņo Māris Bergs. Uzbrucējs treniņā bija iesaistīts uzdevumos, kuros tika strādāts pie spēles nevienādos sastāvos, Dārziņam tiekot iespēlētam vairākuma virknējumā, novēroja Latvijas Radio žurnālists.

Komandas kapteinis nepiedalījās grupu turnīra noslēdzošajā mačā. Latvijas izlase tajā piedzīvoja zaudējumu pret Slovākijas valstsvienību, apakšgrupas kārtā piedzīvojot trešo zaudējumu trijās spēlēs.

"Iepriekšējajai spēlei vēl nebiju gatavs, tad vēl nebija variantu, taču rītdien esmu gatavs spēlēt uz visiem 100%," sarunā ar aģentūru LETA teica Dārziņš. "Tāda ir ne tikai mana mentalitāte, bet arī visas komandas."

"Es to spēles epizodi laikam nepamanīju. Šķita, ka vienkārši atsitīšos pret apmali un slidošu tālāk, taču bija nepatīkams moments un nevarēju turpināt spēli. Galvenais, ka esmu atpakaļ sastāvā un gatavs rītdienas spēlei," stāstīja hokejists.

Latvijas un Dānijas izlases īsi pirms olimpiskā turnīra Pekinā aizvadīja pārbaudes spēli, kuras pamatlaikā latvieši piekāpās ar rezultātu 1:2, taču nestandarta papildlaikā līdz pirmajiem vārtiem rezultātu izlīdzināja. Latvijas izlasei tā bija vienīgā pārbaudes spēle pirms olimpiskajām spēlēm.

"Abas komandas gribēja parādīt, ka nav aizmirsušas spēlēt hokeju. Mums ir vēl kādi trumpji azotē un jāuzmanās, vai viņi neizvelk kādas jaunas kombinācijas. Dāņu spēle, kādu viņi spēlēja pret mums un turpmākajā turnīrā, atšķiras," atzina Dārziņš.

Valstsvienības vārtos otrdien stāsies Jānis Kalniņš, kurš līdz šim piedalījies divās no trijām turnīra spēlēm, ziņo Bergs. Pirmajā mačā pret Zviedrijas hokejistiem izlases "cietoksni" sargāja Ivars Punnenovs, bet rezervē pagaidām palicis Kristers Gudļevskis.

Ziņots, ka Dārziņam pēc spēles pret Somijas izlasi tika veiktas padziļinātas veselības pārbaudes, kurās nopietns savainojums netika konstatēts. Lēmums par atgriešanos laukumā palika paša hokejista un treneru korpusa rokās.

Spēlē pret Somijas hokeja izlasi Dārziņš jau mača pirmajā trešdaļā savā otrajā nomaiņā cieta pēc Tēmu Hartikainena spēka paņēmiena. Valstsvienības kapteinis kritienā atdūrās pret Somijas izlases rezervistu soliņa durtiņām, kuras tūlīt pat arī atvērās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!