Foto: F64

Latvijas izlases hokejists Mārtiņš Karsums savu karjeru Latvijas hokeja izlasē ir noslēdzis, trešdien ziņo portāls "Sportacentrs.com".

Latvijas izlase Pekinas olimpiskās spēles noslēdza ar zaudējumu "play-off" kārtā pret Dānijas izlasi. Tūlīt pēc spēles beigām par lēmumu noslēgt karjeru izlasē pavēstīja ilggadējie līderi un izlases kapteiņi Lauris Dārziņš un Kaspars Daugaviņš.

Šādu lēmumu pieņēmis arī 35 gadus vecais uzbrucējs Mārtiņš Karsums, kurš pirmajā olimpisko spēļu turnīra mačā netika iekļauts sastāvā, bet pēc tam nevarēja spēlēt pozitīvu Covid-19 testu dēļ.

"Diemžēl, bet arī mans laiks Latvijas izlasē ir beidzies. Vēlējos noslēgt karjeru izlasē uz labas nots – ar dalību olimpiskajās spēlēs un kādu skaistu uzvaru, bet Covid-19 diemžēl bija citi plāni," sarunā ar portālu "Sportacentrs.com" norādīja Karsums.

"Tāda ir dzīve, neko nevarēja darīt. Neko nenožēloju, tikai žēl, ka dēļ visa tā netiec spēlēt. Vēlos pateikties visiem faniem kas ir atbalstījuši mani un Latvijas izlasi, viņi ir un būs vienmēr mūsu septītais laukuma spēlētājs," portālā citēts Latvijas uzbrucējs. "Atsevišķa pateicība komandas biedriem, federācijai un Kalvīša kungam par iespēju spēlēt izlasē. Tāpat paldies arī treneriem, kuri vadījuši izlasi visas manas karjeras laikā."

Jau ziņots, ka Karsumam neveiksmīgās olimpiskās spēles savā ziņā vēl nav noslēgušās. Hokejists pozitīvo rezultātu dēļ joprojām atrodas Pekinā.

Karsums savas karjeras laikā piedalījies piecos pasaules čempionātos un bijis arī triju olimpisko spēļu dalībnieks. Pasaules čempionātos viņš sakrājis dalību 24 spēlēs, septiņus gūtus vārtus un astoņas rezultatīvas piespēles, bet olimpiskajās spēlēs Karsums atzīmējās ar trīs rezultatīvām piespēlēm.

Šosezon 35 gadus vecais Karsums pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Rīgas "Dinamo", 28 mačos izceļoties ar četriem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!