Foto: F64

Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) sēdē otrdien panākta vienošanās ar mediju koncernu "Modern Times Group" (MTG) par Soču olimpisko spēļu Latvijas hokeja izlases maču tiešraides nodrošināšanu virszemes bezmaksas kanālā "Re:TV", portālam "Delfi" apliecināja NEPLP pārstāvis Ivars Zviedris.

Tādējādi 17 dienas pirms XXII Ziemas olimpisko spēļu sākuma atrisināta hokeja spēļu translāciju problēma un līdzjutēji varēs vērot Latvijas izlases cīņas bezmaksas apraidē.

Latvijas hokeja izlases spēles vienlaikus ar tiešraidēm kanālā TV3 tiks retranslētas tiešraidē bezmaksas virszemes kanālā "Re:TV", savukārt pusfināla un fināla spēles, ja vien tās nenotiks ar Latvijas izlases līdzdalību, vienlaikus ar tiešraidēm TV3 – ierakstā kanālā "Re:TV".

"Sēdē vienojāmies un MTG piekrita, ka spēles tiešraidē translēs arī "Re:TV". Šādā veidā sasniedzām to, ka Latvijai svarīgos notikumus bezmaksas apraidē varēs vērot vismaz 95% valsts iedzīvotāju, kā to paredz likums. Mums bija pietiekami koleģiāla sēde un diskusija. Skaidrs, ka katram ir savas intereses – mums svarīgas ir skatītāju intereses, komersantiem svarīgas ir savas intereses," stāstīja Zviedris.

Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka, ņemot vērā iepriekšējos MTG grupas televīzijas kanālu pārkāpumus, MTG varēja draudēt sankcijas, ja netiktu nodrošināta hokeja spēļu tiešraide bezmaksas apraidē, kā to nosaka Latvijas likumi.

Kā zināms, Soču olimpisko spēļu translācijas Latvijā piedāvās LTV, bet ekskluzīvas tiesības Latvijā translēt olimpiskā hokeja turnīra norisi ieguva MTG grupa, kas pēc gadu mijas aizgāja no publiskās apraides un bez maksas nav pieejama Latvijas iedzīvotājiem. Tāpat Latvijas hokeja izlases spēļu tiešraide būs nodrošināta internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!