Foto: LETA

Uzbrucējs Zemgus Girgensons pirmajā treniņā Latvijas hokeja izlases rindās olimpisko spēļu mājvietā Sočos tiek iespēlēts vienā maiņā ar Miku Indraši un Ronaldu Ķēniņu.

Pirmdien Girgensons kopā ar izlases galveno treneri Tedu Nolanu ieradās Sočos no Ziemeļamerikas, bet jau drīz pēc tam uzbrucējs izgāja uz ledus valstsvienības treniņā, kamēr Nolans ķērās pie komandas vadīšanas.

Līdz ar Girgensona iekļaušanos komandā mainīti trīs no četriem uzbrucēju virknējumiem. Kaspars Daugaviņš pirmdienas treniņā slidoja kopā ar Herbertu Vasiļjevu un Mārtiņu Karsumu, bet ceturtajā maiņā tika iespēlēti Vitālijs Pavlovs, Juris Štāls un Mārtiņš Cipulis.

Nemainīgs palicis vienīgi Jāņa Sprukta, Miķeļa Rēdliha un Laura Dārziņa trio. Vēl ar komandu trenējas uzbrucēji Armands Bērziņš un Koba Jass.

Pirmdien izlasei kā pēdējais pievienojas vārtsargs Kristers Gudļevskis, kura iziešana uz ledus gaidāma otrdienas treniņā. Nolans un Girgensons pārstāv Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Bufalo "Sabres", bet Gudļevskis spēlē NHL komandas Tampabejas "Lightning" fārmklubā Amerikas hokeja līgā (AHL) Sirakjūsas "Crunch".

Tāpat kļuvis zināms, ka kapteinim Sandim Ozoliņam Sočos asistenti būs Oskars Bārtulis un Lauris Dārziņš.

Jau vēstīts, ka pirmdien nenotiks iepriekš paredzētā neoficiālā treniņspēle starp Latvijas un Austrijas izlasēm.

Latvijas izlases pirmā spēle Olimpiādes turnīrā plānota trešdien, kad tā spēkosies ar Šveici, bet vēlāk to sagaida dueļi ar Zviedriju un Čehiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!