Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas karognesējam Soču olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā Sandim Ozoliņam ir neizsakāms prieks par pieredzēto, bet vienā brīdī viņš vēlējies atkāpties un pievienoties pārējiem delegācijas locekļiem, lai karogu visi nestu kopīgi.

Latvijas karogu atklāšanas ceremonijā piektdien plkst.20.54 pēc vietējā laika stadionā ienesa slavenais hokejists Ozoliņš. Latvijas delegācija atklāšanas ceremonijā iesoļoja siltajos dzeltenās krāsas tērpos. Kā pirmās delegācijas priekšgalā soļoja dāmas.

"Man ir neizsakāms prieks par pieredzēto. Smaids ir pa visu seju," sarunā ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) pauda Ozoliņš. "Man ir prieks par visiem mūsu sportistiem un Latvijas delegāciju, kas bija nopelnījuši šo godu un fantastisko iespēju piedalīties atklāšanas ceremonijā. Bijām kā komanda - visi kopā."

Iepriekšējās ziemas olimpiskajās spēles, kas risinājās Vankūverā pirms četriem gadiem, Latvijas karogu nesa skeletonists Martins Dukurs. Latvijas karogu ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijās kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas ir nesuši arī bobslejisti Jānis Ķipurs, Zintis Ekmanis un Sandis Prūsis, kā arī hokejisti Harijs Vītoliņš un Artūrs Irbe.

"Izjutu ļoti emocionālu saviļņojumu. Izbaudīju katru soli un katru mirkli. Vienu brīdi pat gribējās atkāpties atpakaļ un nest karogu kopā ar visu komandu," piebilda Ozoliņš. "No sākumu man vajadzēja saprast, kā būtu pareizāk nest karogu, lai tas skaisti plīvotu. Tas bija tas, par ko domāju pašā sākumā."

Olimpiāde ilgs līdz 23.februārim, bet Latviju tajā pārstāv 58 sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!